A borcentrikus kiváló étteremben, amit egy magas belterű, tágas, békebeli kertvárosi lakásban rendeztek be, igényes nagypolgári hangulat fogad. A fő látványelem a natúr fa: fapadló, fából készült, gerendás mennyezet, hordótetőt idéző kerek faasztalok és egyedi dizájnú faszékek.
Egyik sarokban a monarchia stílusát idéző kredenc, a falakon absztrakt festmények. Zöld növények a beltérben, de van igényes, jó ízléssel kialakított teraszuk is, mely az ápolt belső udvarra néz. A háttérben jól megválasztott zene szól. A borlap több, mint negyven kiemelkedő tételt tartalmaz minőségelvű magyar pincészetektől. A borok többségét decire is kimérik. A sörválaszték jobbacska import tételekből áll össze, a tömények között a pálinkák jelentenek némi izgalmat. A marhatatár pazar, virtuóz tálalású, marinált zöldségekkel és a tojás sárgájának három variációjával tálalják. A báránypájslit elemeire bontják, a kíméletesen hőkezelt friss máj a kompozíció tetejére került, alatta a roppanósságát megőrzött zöldség, illetve a jól ízesített tüdőragu. A köret hagyományos felfogásban, jól elkészített, korongokra vágott zsemlegombóc. A jó tartású túrógombóc pucér, mellette kekszmorzsa, szőlő, szilva, körte és jó ízű lekvár. Összességében nem rossz, de nem veszi fel a versenyt a klasszikus, pirított morzsába forgatott változattal. A házi krémes csodás. Roppanós, kiválóan kivitelezett réteslapok között könnyed, jó ízű krém, mellette az előbb felsorolt gyümölcsök. A Dűlő nemcsak Miskolcnak, hanem Kelet-Magyarországnak is az egyik legjobb étterme.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Barátokkal jártunk ebben az étteremben. Nagy kedves és minőségi kiszolgálásban volt részünk. Az ételek nagyon finomak, ízletesek voltak. A tálalás elsőosztályú, nagyon különleges volt. Egyetlen negatív tapasztalat kicsit drága. Egy kellemes estét töltöttünk el itt. Szívből tudom ajánlani ezt a helyet.
Nem készültünk hatalmas zabálásra, mivel az ilyen helyek nem a nagy adagokról szólnak, ám végül mégis teljesen jóllaktunk a főétellel és a desszerttel. A felszolgálás nem túl tolakodó, de kedves és készséges, az ajándék előétel-falat szép gesztus volt (szeletke marhanyelv mentás joghurtos tökcsíkokkal, ízre nem nagy szám, dehát ajándék lónak ne nézd a fogát.
. ). Villámgyorsan kihozták az omlós marhasültet, portói mártással, almás pitével: elképesztő ízorgia! A desszert csokitorta, kicsit tömény, de ezt az édességet feloldja mellette a diókrém és a savanykás cékla szósz. Telitalálat. A hely és a berendezés hangulatán fényévekkel javít az étel minősége, máskor is el kell jönnünk ide!
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Dűlőbe már évek óta szerettem volna eljutni, s hiába járok minden évben legalább egyszer Miskolcon, valahogy, egyéb programok miatt nem sikerült összehozni. Eddig. A Herman Ottó Múzeum főépülete közelében található elegáns étterem. Mivel a saját parkolójukat jelző táblát későn vettem észre, beparkoltam a másik oldalra, a közparkolóba.
A hétköznapi ebédmenüt nem tudtam igénybe venni, így a normál étlapról és a táblán szereplő séf ajánlatból válogattam. Ez utóbbiról a desszertet (citromtorta, gesztenye, mangó) és a levest (fácán erőleves), míg a normál étlapról egy előételt (lazactatár). Mivel főételt nem kértem, és az adagok elég kicsik, de fine dining helyhez képest azért nem is annyira, a 3 fogással teljesen jóllaktam, nekem elegendő volt ez a mennyiség. És volt még az elején két féle vaj és házi kenyér is. Alig volt vendég, talán az árak miatt, talán én mentem túl korán, nem sokkal nyitás után. Később még érkeztek vendégek 3 asztalhoz. A pincér udvarias és felkészült volt, de egy kicsit talán kimért, hűvös. Szívesen végigkóstolnék még további fogásokat az étlapjukról. A konyhát kiválónak találtam.
Számomra csalódás volt a hely több szempontból is! Egy baromi drága a felszolgált adaghoz képest, kettő rendkívül kényelmetlenek a székek, három a bútorzat szedett-vetettnek tűnik! Rendkívül kevés amiből lehet választani, különleges akar lenni, de például az előétel alig érte el az ehető szintet! Bevallom itt befejeztük és elmentünk egy gyors étterembe enni.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pár napot barátainkkal Miskolctapolcán töltöttünk. Mivel a szálláson csak reggelit kaptunk, kipróbáltuk a környék ígéretes helyeit: Anyukám mondta Encsen, Végállomás Diósgyőrött, Dűlő Miskolcon. Ez a három hely a legtöbb budapesti helyet kenterbe veri. Mindhárom magas színvonalú, méltán híres étterem, nem tudok rangsort felállítani, márcsak azért sem, mert mindenütt mást ettünk.
Viszont mindenütt ittam gönci barackpálinkát, ami egy másik étteremben [moderálva - a szerk. ] ízlett legjobban. Kicsit nehezen találtunk parkolási lehetőséget, jobban ki kellenne táblázni autósoknak a parkolót. Ennyi az összes negatívum, amit tudok mondani. Mivel 15h-ig ebédmenü van, mi uténa mentünk, megelőzve a vacsorázókat. Így csak mi voltunk, de nem éreztük feszélyeztetve magunkat. Pincérünk kifogástalan volt. Mivel nagyon hideg volt aznap, kértem egy tyúkhúslevest. Tudni kell rólam, hogy a legtöbb helyen (anyósomnál sem) eszem meg a húslevest: ez viszont olyan volt, amilyet vagy 20 éve nem ettem: nem zsíros, nem sós, nincs benne cérnametélt (utálom), viszont ízes, finom, pont annyi zöldséggel, ami kell bele. Kalap formájú ravioliban a főtt hús, a tányér ugyanilyen formájú. Itt jegyzem meg, nagyon tetszenek a kőtányérok! A vaddisznógerinc meggyes pitével és portói mártással egy költemény. A borválaszték hatalmas, pincérünk jól eltalálta az ételeinkhez illő borokat. Reméljük, sokat járhatunk még ide!
A Dűlő Miskolc egyik legjobb étterme. A dizájn valami leírhatatlanul eltalált, otthonos, belevaló, a bútorzat rusztikus és nagypolgári egyszerre. A borválaszték remek, abszolút kiemelkedő. A séf a tállyai Oroszlánosból ismert, aki magabiztos kézzel készíti a magyar és nemzetközi fogásokat.
Minden műfajból csipegettünk, úgy tűnt, hogy a séf figyelme mintha a távolkeleti konyha irányába mozdult volna el az idők során. Az árak nem alacsonyak, de nem is megfizethetetlenek. Nagyon jó hely a Dűlő, megérdemli az 5 szívecskét.
A címben olvasható mikor tértünk be a helyre párommal. A hely lehet megosztó, de nekünk esti hangulatfényekkel, lampionokkal és az új Red Hot Chili albummal ami a hangszórókból szólt egyszerű remek hangulatú volt. Az ételek minőségiek, az árak kicsit talán a miskolci éttermekhez viszonyítva magasabbak.
Nem egy "rántott húsos, szalmakrumplis" hely. Nekünk tetszett, mert csodás nyári esténk volt és a miliő ezt tovább fokozta. Ami nekem nem tetszett az a faszerkezetek színe. Túl harsánynak találom talán egy sötétebb festés szerencsésebb választás lett volna. Érdemes kipróbálni hangulatos étterem.
2015 decemberében jártunk ott egy népesebb társasággal. Azóta többször is voltunk. Ettünk napi menüt, illetve a'la carte is. Furcsa kettősség van bennem. Egyrészről mérhetetlenül profi a konyha, és a felszolgálás is kiváló. Másrészről életemben ilyen kényelmetlen széken még nem ültem. A design is ilyen van akinek tetszett a társaságban van akinek nem.
Személy szerint eltüntetném azokat a nevetséges képeket a falról és némi színt csempésznék a térbe. Na de vissza a tényekhez. A város és kb. kelet magyar ország legjobb steakje. Szaftos szárazon érlelt vargányával és valami eszement jó pecsenyelével. A párom lazacot evett és az is kiváló volt nem volt túl készülve. A zserbó befőtt pedig a ha meghalok is akkor is megeszem kategória. Külön plusz pont, hogy a séf kijött az egyik asztalhoz és miután beszélgetett a (gondolom) törzsvendég párral, velünk is váltott néhány szót. Hatalmas lelkesedés látszott rajta. Szóval csillagos ötös csak így tovább Dűlő
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.