Mivel terv szerint évente egyszer járok Miskolcon, és ez mindig március elejére esik, reménykedtem, hogy az idei évben szerencsésebb leszek. És lőn. . . bár most is csak pár napon múlt, de már pont letudták a srácok az éves szabit, márc. 4-én újra kinyitottak. Szombaton estefelé úgy tűnt, nemcsak én voltam kiéhezve az encsiek szuper-pizzájára - talán mondani sem kell, hogy az Anyukám mondta testvérpár tulajdonosainak nevéhez köthető a miskolci pizzéria - , mert gyakorlatilag telt ház volt, pedig elég sok asztaluk van, többféle elrendezésben. A hosszú bárpultot egy 4 fős társasággal osztottuk meg. A pizzákat a pultnál kell megrendelni és fizetni, majd kaptunk egy jelzőtárcsát, ami a Vapiano gyakorlatához hasonlóan berreg és világít, ha elkészült a pizza. Mivel este 11-ig tartanak nyitva, így 7-kor még nagyon sokféle íz/feltét közül lehetett választani. Szögletes pizzaszeleteket készítenek (20x10 cm), ránézésre kb. 4 szelet feleltethető meg egy nagyobb egész pizzának. Ez a Pizza Romana, kőmalomban őrölt liszt, 48 órás érlelés, könnyű, ropogós tészta. . . és ez nem csak marketing szöveg, hanem a valóság. A srácok általában hármasával kérték a szeleteket, a hölgyek beérték 1-2-vel is, én is. Árban 490-590-690-790 Ft között kell kalkulálni, ami ezért a minőségért, a prémium alapanyagokért véleményem szerint jutányos és reális. Tehát való igaz, nem olcsó, de reális, korrekt az ár-érték arány. Pármai sonkás-sajtos pizzát választottam rukkolával, ez az olcsóbbak közül való (590 Ft). A gombás is nagyon tetszett, gyönyörűek voltak rajta az erdei gombák. A sütőtökös és fügés volt a legextrémebb, de mivel sem a sütőtököt, sem a fügét alapjában nem kedvelem, így ezekhez most sem kaptam kedvet. Kb. 5 perc alatt készült el a pizza, mivel a fogyasztás előtt rápirítanak a pizzakemencében. Italokat és desszerteket a másik oldali pultnál lehet kérni. A limonádék nem eget rengetőek (690 Ft), a szörpök nem rosszak, a málna meggyőző (690 Ft), a bor- és pezsgőválaszték széles, meglepő volt ez a színvonal és változatosság egy pizzázóban, a trendi kézműves üdítőket, a minőségi söröket (IPA, búza, barack) nem is említettem. Ami szintén figyelemre méltó, az a valódi, erős és ütős olasz kávé, amelynek szintén korrekt az árfekvése. A desszertek között sajttorta és citromtorta volt, ez utóbbi a napi desszert (590 Ft-tól felfelé). A sütik Barbi és Vikita műhelyében készülnek. Nekem összességében a pizza nagyon ízlett, teljesen meggyőző volt, a beltér kellemes, de nekem ez a tömeg, alapzaj és nyüzsgés egy kicsit sok volt, jobb kedvelem az ennél kisebb, nyugisabb helyeket. A népszerűség átka. Hétfőn zárva tartanak, s bár reggel korán nyitnak, de pizza csak 11-től kapható.