Első alkalommal kicsit elveszettek voltunk a hosszú pultok mögötti bőséges kínálatot látva, de a kiszolgálók nagyon türelmesek voltak és segítettek választani. Az étel nagyon finom és bőséges, az árak megfelelőek. Visszatérő vendégek leszünk.
A Sever tipikus török gyorsétterem az itt szokásos ételekkel: gyros, zöldséges-húsos egytálételek, választható köret, török saláták, baklava. Hatalmas komplexum, 2 szintes, fenn számtalan asztal és még egy különterem is, talán rendezvényekre.
Hétvégén éjjel 1-ig nyitva tartanak és hétköznapokon is este 11-ig, ami Miskolcon elég nagy ritkaság, mert szinte minden bezárt este 9 körül legkésőbb (legalábbis ahol enni lehet). A lenti részben hosszú pult mentén tolhatjuk végig a tálcát a fémrácson, majd a végén lehet fizetni. Mint általában a török gyorséttermek, ez is alapvetően az olcsóbb árfekvést képviseli, de azért annyira kiugróan nem olcsó. Elég nagy adagokat adnak. A méretéből is adódóan egy eléggé jellegtelen hodály, nem valami hangulatos. A funkcióját ellátta, este 10-kor is volt étel, senki sem maradt éhes. A sült tejberizs pontosan olyan volt, mint itt Pesten a Szerájban.
Héten jártunk az étteremben, egyik internetes csoportban hallottam az étteremről, hogy finom a gyros! Elhatároztuk párommal, hogy elmegyünk és teszteljük a dolgot! Nagyon gyorsan, és könnyedén megtaláltuk, mivel a belvárosban van és igen nagy étterem! Mikor beléptünk, én kicsit lefagytam, mert nem gondoltam ennyire tiszta, és elegáns egy hely lesz!
Kicsit szokatlan volt, hogy mindenki tálcával rohangál, egy srácot megkérdeztem, hogy gyrost szeretnénk enni, ő egyből készségesen jött és kiszolgált, aztán fizetni! Kerestünk a nagy épületben, egy csendes részt, nagyon kellemes volt! Gyros elég jó adag volt, én jól is laktam, nem volt panaszom rá, picit lehetett érezni, hogy török gyros mivel volt hozzá savanyúság, de ez számomra nagyon bejött! Árban véleményem szerint nagyon jók! Ajánlom mindenki figyelmébe!
A feleségemmel jártunk ebben az étteremben; kíváncsiak voltunk a nemrég megnyílt vendéglőre. A hely hangulatos, nagyon tiszta, a berendezés összhatása kellemes, a mellékhelyiségeket nem láttuk. Az étterem önkiszolgáló, sokféle étel választható. (Bőven túlmegy egy átlagos "normál" vendéglőn.
) Úgy gondolom, köztük számos török étel is van (ennek megítélésére nem vagyok hivatott). Amit ettünk, nagyon ízletes volt. Természetesen figyelembe kell venni, hogy önkiszolgáló, annak minden előnyével (gyorsaság, ár) és hátrányával (pl. kényelem). A hangulatot számomra rontotta a pokoli meleg, a helyiségben nincs klíma. (Az igazsághoz tartozik, hogy több helyiségből áll, de ezeket nem jártuk végig. Annál is inkább, mert oda kellett volna cipelni tálcán az ételt is. ) Lehet bankkártyával fizetni. Elég sok volt a vendég, valószínűleg elégedettek az ide betérők.