A Miskolc főutcáján található Tiramisu Cukrászda mellett sokszor elsétáltam már, és emlékeimben dereng, hogy talán jártam is már benn korábban évekkel ezelőtt, de konkrétumok nem maradtak meg róla a fejemben, így a legutóbbi miskolci látogatás alkalmával célzottan bementem, hogy tudjak egy naprakész értékelést adni.
Reggel elég korán nyitnak (7. 30-kor), viszont este már 7 körül zárnak. Fagylaltot még nem árusítottak az évnek ebben az időszakában, de egyébként is süteményt terveztem be magamnak. Az árak barátságosak, 200 Ft körüli árakon is találni több félét. A kínálat nem valami széles, azon belül klasszikus, jól ismert fajták, átlagos, házgyári minőségben (legjobb esetben). Ránézésre nem minden süteményük volt friss, nem romlott, csak pár napja már állott a külső megjelenés alapján. A Rákóczi túrós az átlagosnál egy fokkal gyengébb volt, enyhén műízzel. A 3 pont inkább felfelé kerekítés. Talán a reggel okán, de a személyzet meglehetősen morcos volt, persze ki szeret szombaton reggel korán dolgozni menni? Ülőhely nincs, helyben talponállósan bárasztalnál lehet enni. A sütemény mellé papírvékony szalvétát és műanyag villát adtak.
Régebben többször betértünk kávéra és sütire, mert útba esett. A kávé kellemes volt a sütik sem rosszak, de nem kiemelkedőek. Leülni nem lehet, ezt sajnálom a legjobban. A kiszolgálás gyors és némileg kedves, kicsit futószalag szerű, de nem csodálom, mert sokféle a választék, tortarendelés stb.
Tényleg sokféle sütijük van gyömis, diós (ez a kedvenc itt), mákos stb. A főutcán van központi helyen. Aki nem akar leülni csak beszaladni sütire annak jó. Van már diabetikus fagyijuk is.
Miskolcon jó pár fagylaltot elnyaltunk, kis csapatunk minden tagja úgy vélekedett, hogy itt volt a legjobb a fagyi. Nem volt semmi extra, állagra lehetett volna selymesebb, de a természetes gyümölcs itt valóban áradt a fagylaltból, a többi masszívan középszerű volt.
A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak, 200 forint volt a gombóc éppúgy, mint másutt, igaz kisebb volt, de ezt nem bántuk. Egyébként ribizliból készült a “nyertes” fagylalt.