Kiváló 2017. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. január 15.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Pár napot barátainkkal Miskolctapolcán töltöttünk. Mivel a szálláson csak reggelit kaptunk, kipróbáltuk a környék ígéretes helyeit: Anyukám mondta Encsen, Végállomás Diósgyőrött, Dűlő Miskolcon. Ez a három hely a legtöbb budapesti helyet kenterbe veri. Mindhárom magas színvonalú, méltán híres étterem, nem tudok rangsort felállítani, márcsak azért sem, mert mindenütt mást ettünk. Viszont mindenütt ittam gönci barackpálinkát, ami egy másik étteremben [moderálva - a szerk.] ízlett legjobban. Az épület kívülről kicsit hangulatromboló, de be kell csak lépni, máris más világba csöppenünk. A helyhez illő zene, polgári, visszafogott design, kényelmes székek. Nagyon tetszettek a tapéták. Klasszikus pincér: udvarias, ért hozzá, nem tolakodó. A főételhez és a desszerthez ajánlott bor tökéletes. A báránycsülök vajpuha, nem zsíros, nem száraz, pont olyan, amilyennek lenni kell. Ide is szeretnék visszajönni! Egyetlen apró negatívum: nincs a mosdóban meleg víz.
A Lillafüredi Erdei Kisvasút városi végállomásának várótermét 1990-ben alakították vendéglátóhellyé, innen kapta a szóban forgó bisztró a nevét. Az egységet 2011-ben vette át a jelenlegi csapat. Jól kitalált, részletekre odafigyelő dekoráció fogadja a vendéget: belső fagerendázat, kovácsoltvasból...
Az épületet és a környezetet kívülről nem igért sokat, de a belső tér már megnyugtatott. Modern, design-os enteriőr, tökéletes bisztró hangulat. Hibátlanul laza, udvarias és szakszerű felszolgálás. Modern konyha remek bisztró ételekkel, 5-6 fogást is kóstolhattam, mindegyik határozottan ízlett és...
Évekkel ezelőtt jártam itt utoljára. Már akkor is tetszett, jó emlékeim voltak az étteremről. Azóta felújították a helyet, kifejezetten elegáns (de nem kényelmetlenül), hangulatos, kényelmes a belső tér, mindkét emeleten. Az étterem koncepcióján is alakítottak egy kicsit, és most már bisztró és...