Miskolctapolca központjában, az Európában egyedülálló barlangfürdőtől körülbelül 500 méterre található a családias hangulatú Hungária Panzió. 23 két-, három- illetve négyágyas szobája, melyből a legtöbb légkondicionált, maximum 78 fő befogadására alkalmas. Szobáink mindegyikéhez fürdőszoba, hűtő és műholdas csatornák vételére alkalmas tv tartozik.
Speciálisan berendezett szoba áll a mozgássérültek rendelkezésére. Vendégeink autóikat saját, zárt, ingyenes parkolóban helyezhetik el. Ingyenes csocsó-használattal és kedvező szállás-lehetőségekkel várjuk vendégeinket!
Az "itt jártam" oldal értékelése után mentünk ebbe a vendéglőbe. Nagy csalódás volt. A kiszolgálás lassú,az ételek rosszak,és kevés/bár megjegyzem ilyenből ez is sok volt/. A gyermekünk pizzája agyon volt égetve,szegény nem sokat tudott enni belőle. A hasábburgonya a lehető legvékonyabb,legszárazabb,amit valaha ettem,a hús kemény,szinte ehetetlen. Nem ajánlom senkinek sem!
Egy nagyszerű helyen elhelyezkedő , igényes , vendégek számára csalogató megjelenésű étteremről van szó, melybe párommal éhesen és szomjasan betérve megpihenni kívántunk. Az itallapot szemlélve, jeges kávé után kutatva, néhány perc után megtaláltuk a forró italok között.
Az étterem személyzete hű maradt a kiíráshoz , hiszen a kávét a köztes forró illetve jeges hőmérsékleten, langyosan szolgálták fel, ám jég és fagylalt nélkül. Jó magam hosszú kávét kértem, tejszínnel. A tejszín a csészén gondosan elhelyezve volt, lyukasan és üresen. Mikor jeleztük a problémáinkat, az egyik pincér illedelmesen elnézését kérte és adott helyette egy másik tejszínt, a másik pincér aki a jeges kávé hőmérséklet kezelését vette kézbe , halkan megjegyezte tudatlanságunk ,hogy valószínűleg a presszó kávé felmelegítette szobahőmérsékletre a jeges kávét, végül tett bele fagylaltot , úgy ahogy kell.
Első esténket tóltóttúk ezen a kis hangulatos helyen,és csak pizzát vacsorázunk barátnőmmel.Mégis úgy gondolom. Vissza térünk,nagyon jó kis hangulatos hely.és udvarias kiszolgálás, Barátságosak a kiszolgàlók.és finomak az ízek,Ezen kívül. Tiszta. Kell ennél több? Győződj meg magad ,
Nagyon dekoratív étterem. Látszik, hogy nem hotel étterme, de egy panzió éttermének vagy pizzériának teljesen tökéletes. A személyzet - a tanuló pincéreket is beleértve - kedvesek. 2 óvodás korú gyermekkel voltunk, a gyerekeknek tetszett az udvaron lévő kis játszótér, homokozó. Az ételek finomak, az adagok bőségesek.
Február 9-11 ig tartózkodtunk ebben a szép kis városban. A szállás, ahonnan ide jártunk reggelizni kritikán aluli (ezt egy másik értékelésemben már leírtam) Erre a helyre csak reggelizni jártunk. Sajnos itt is meg volt az a kontraszt, ami sok egyéb helyen. Első reggel egy fiatalember volt a felszolgáló. Figyelmes, kedves volt.
Ahogy az előző étkező család elment, rögtön leszedte a használt tányérokat, evőeszközöket, maradékokat és megadta a lehetőséget a következőknek, hogy tiszta asztalhoz üljenek. A választék nem volt túl nagy , mert vagy valamilyen rántottát, ham and eggs-et, vagy hidegtálat lehetett enni. A kihozott ételek finomak és kiadósak voltak. Sőt kérésünkre még tejet is kaptunk a tea helyett. Aztán második reggel egy másik felszolgáló volt . Érkezésünkkor nem volt tiszta asztal így leültünk egy félig megevett rántotta mellé és csak néhány perc múlva jött vigyorogva, hogy akkor ő most itt rendet csinál. Egy étterem renoméját az ilyen esetek nagyon lerontják, ezért jó lenne, ha olyan felszolgálókat alkalmaznának, akik szívből csinálják a munkájukat és az ilyen kopasz macsó pasikat nem engednék a vendégek közelébe!
2014. áprilisban jártunk itt a családommal nagyon tetszett semmi rosszat nem lehet irni róluk. A tulaj minden este pálinkával fogadta a vendégeket vacsora előtt. A csomaghoz tartozó jegyet, kupont kérés nélkül adták. A szobák tiszták a pincérek udvariasak. Nagyon jól éreztük magunkat.
Mivel 2 egymást követő napon tértünk be és a véleményem nem azonos, így ketté bontom az írást két külön véleményezésre. 1 nap. Családdal pihenőre mentünk Miskolctapolcára. Hosszas keresgélés után döntöttünk ( egy hotel dolgozó ajánlására ) a nevezett étterem mellett. A bejáratnál még leszólítottam egy kifelé menő párt, a pozitív vélemény meggyőzött.
A pincér mosolygós, a kiszolgálás korrekt, megfelelően gyors. Na de az árak, azok kiválóak, őszintén meglepődtem a számlán. A menü : 5 házi limonádé jéggel citrom karikákkal 4 főétel: csirkemell kukoricás tejszínes mártásban tárkonyos csirkemell filé barbecue szószos csirkemell hátszín zöldbors mártásban A végén egy 3 puttonyos 0,5-ös aszú is legurult. Mindezért nem sokkal 10ezer Ft fölött fizettünk ! Néhány negatív, egyébként nem nagy észrevétel, csak néha kicsit zavaró: Az étterem kialakítása,a boxok kicsit vidékies hangulatúak, lehetne modernebb, világosabb A bejárat mellett "nyugdíjas klub" kártyázott, folyamatos dohányzással, pedig kint a tilos tábla, és nem szóltak rájuk. Egyéb iránt ajánlom azoknak akik erre felé járnak.
Miskolctapolcai nyaralásunk második estéjén ültünk be az étterembe vacsorázni, és nagyon elégedettek voltunk. A kiszolgálás gyors és korrekt volt, a pincér állandóan mosolygott, az ételek pedig isteniek voltak, nagyon jó ár-érték arány :) Az étterem udvarán játszótér is van, így kisgyermekeseknek is remek választás.