2016. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. június 6.Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagy vágyam volt, hogy eljussak a barlangfűrdőbe, és nem okozott csalódást.
Az első medence, amit kipróbáltunk, víz alatti megvilágítással, különböző, váltakozó színekkel tette még hangulatosabbá a fűrdőzést. Ebben a medencében időszakonként (külön táblán fel voltak tüntetve az időpontok) sodrást indítottak be, amit gyerekek, felnőttek egyaránt nagyon élvezték. A felnőttek számára szerintem hátrány volt az, hogy ehhez talán kicsit alacsony volt a vízszint, sodródás közben néha leért a térdem, és mivel barlangról van szó, nem árt vigyázni, nehogy esetleg a belógó részekbe megüssük a fejünket. Volt pezsgőfűrdő rész is, ott időben helyet foglaltak, akik szerettek volna részesülni az élményben.
Sodródás után átúsztunk egy újabb részbe, ez pedig a Csillagterem volt, ami nagyon szép, elég különleges hangulatú hely. Félhomány, már szinte inkább sötét volt a teremben, csak a víz alatti fény adott némi világosságot. A terem kupola részére különböző fényjátékokat vetítettek, mély, huhogó hangokat játszottak le közben, és a medencében itt-ott párocskák voltak szerelmesen összebújva. Szerintem kicsik számára talán félelmetes is lehet ez a hanghatás a sötéttel kombinálva, de lehet hogy csak én gondolom így.
Felfedezőútunkat folytatva tovább keresgéltünk, újabb medencék után kutatva. A vízből felvezető lépcsőn át egy barlangrendszerben találtuk magunkat, ahol kicsit kellemetlen volt a meleg víz után a barlang hideg érzete a talpunk alatt, és próbáltunk óvatosan lépkedni, mert elég csúszós és néhol lejtős volt a talaj. Tovább bolyongva egy újabb, számomra még tetszetősebb medencét találtunk. Itt mélyebb, melegebb volt a víz, pici esőfüggönyön átúszva lehetett továbbhaladni.
Érdemes körülnézni mindenfelé, mert sok medencét ki lehet próbálni, és mindegyiknek megvan a maga különlegessége, szépsége.
Mivel nyáron voltunk, kiúsztunk a fedetlen strandrészre is, de ott nem sok időt töltöttünk, mondván, hogy mégis csak a barlang különlegessége miatt jöttünk.
4 órát töltöttünk el a barlangfürdőben, amit a mai napig is különleges élménynek találok, érdemes kipróbálni.
Miskolctapolca Barlangfürdő további értékelései
2023.09.22a párjával
![]()
Jártam már sok fürdőben,de ilyen csodálatos helyet még nem láttam! Ide egyszer mindenkinek el kell menni! A környék is nagyon szép!
2022.12.30családjával
Időpazarlás
![]()
Kis családommal útra keltünk a két ünnep között. Én magam többször is jártam itt a negyven év alatt, utoljára 2002.május 9-én. Onnan emlékszem ennyire pontosan, mert ezen a napon történt a tragikus móri bankrablás. Ennek húsz éve. Akkor még menő helynek számított tele német turistákkal. Mára egy...
2022.07.28gyerekekkel
![]()
A medencék és szociális helységek tiszták voltak, a környezet nagyjából rendezett. Viszont fű helyett 20-30 cenitméteres gaz várt, amikor leterítettük a strandpokrócot. Az egész létesítényben 2 darab büfé található, ami nagyon kevésnek bizonyul. Mi 2 órát vártunk, mire enni tudtunk, 1 óra sorban...
Bástya Konferencia és Wellness Hotel Miskolctapolca
72.980 Ft / 2 fő / 2 éjtől büféreggelivel