A Halászcsárdában egy ablak melletti asztalnál foglaltunk helyet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a Dunára. Ottjártunkkor nagyon kevesen voltak az étteremben, csendes, kedves kis hely. Sikerült megőrizni a csárda-jelleget, a székek, a függönyök, a „kockás” terítők, valamint a falakon sorakozó busóálarcok, halászhálók mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a betérők egy hagyományos csárdában érezhessék magukat.
Busójárás alatt éhesen vetődtünk be az első utunkba eső étteremben ahol egy jó halászlé reményében szívesen invitáltak is bennünket. Egy nagyon kellemes asztalt kaptunk, Dunára néző kilátással. Az Halászcsárdában kevesen voltak, pincér viszont aránytalanul sok. A halászlevet gyorsan megkaptuk, de az ize és a menyisége hőmérséklet átlag alatti.
A tésztás, bajai stílusú halászlé volt, nem erre számítottunk, de ez a mi felkészületenségünk volt. Az erős pistáért külön árat számoltak fel. Igy ide sem jövünk többet.
A Halászcsárda már nevében is kínálja a halászlét, aminek nagy rajongói vagyunk. Célzottan, egy dunai halászlé elfogyasztásáért utaztunk ma 80 km-ert. És sikerült! Igen sikerült elfogyasztanunk a legrosszabb minőségben elkészített halászlét (már ha az felszolgált ételt annak lehet nevezni). Íztelen piros lében úszó 2 db izesincs halszelet.
Az étterem kongott az ürességtől, egy pár fős csoporton kívül csak a mi 13 fős csoportunk tartózkodott az étteremben. Egyetlen pincér szolgálta ki a vendégeket, aki folyamatosan elnézést kért, hogy mindenre várni kellett, "de sajnos csak egyedül vagyok". Az italokat is már nagyon későn kaptuk meg, de a halászlére 1 órát kellett várni, és az egyéb ételek is nagyon lassan érkeztek meg.
Nagyon finoman főznek! A kiszolgálás és az étel minősége Kiváló volt! Csak ajánlani tudom! Remek kilátás van a Dunára és ez már már megfizethetetlen. A legfinomabb étel amit csak ajánlani tudok az a halászlé. Isteni volt. Már régebben kóstoltam a sülteket és leveseket de egyikben sem kellett még csalódjak. Ez a hely pont ideális egy kellemes kis ebédhez a pároddal.
A Mohácsi halászcsárda pozicionáltsága igen kedvező, gyönyörű kilátás nyílik a Dunára. Az atmoszféra kellemes, csárdás, a falakon többek között busóálarcok. A kiszolgálás kiemelkedően jó, a halászlé is igen sikerült, a haltepertő finom, friss, a fokhagymás csuka is remek, a fokhagyma sem állott, mint annyi helyen.
Szerettünk itt lenni, ha tehetjük, még jövünk. Van pár érdekes bor is a környékről.