Sok éve rendszeresen jártam ide jó halászlét enni. Abban bíztam most is lesz benne részem. Nem így történt! Olyan gyenge minőségű volt, hogy negatív rekordot döntött számomra, illúzióromboló volt. Ami még meglepett, hogy a neten 2019. 04. 10-én frissített étlapon 1800-Ft olvastam,ezzel szemben 2200-forintot kértek.
A neten keresgélve megtetszett a vendéglő hangulata, viszont több helyen olvastunk róla véleményt és elég sok negatív kritikát kapott. Pünkösd hétfőn jártunk Mohácson, így kénytelen voltunk ezt a helyet választani. Udvariasan fogadtak, Választhattunk, hogy hová üljünk. Kellemes hideg volt a hosszúlépés, az étel nagy adag és finom is volt. Mi szeretjük a retro hangulatot, aki szereti annak csak ajánlani tudom.
Nagyon kellemes családi vállalkozás. Kiváló kilátás a Dunára, a kikötőre, nem akar az ember elmenni, annyi a látnivaló. Az ételek finomak, nagy adagok, a kiszolgálás profi. Széles a választék minden tekintetben. A kiszolgáló létesítmények egy kicsit szűkösek. Mindenkinek ajánlom aki átmegy a városon. Én már voltam itt úgy is, hogy ez volt a úti cél. Gratulálok.
Az idős úr miután odaadta az étlapot megkérdezte hogy mit szeretnénk inni. Még ki sem nyitottuk így nem tudtuk miből lehet választani. Erre ő fennhangon szólt hogy máshova is kell mennie nem ér rá! A párom halászlét szeretett volna enni ezért maradtunk itt. Megbántuk. Az ételek jellemtelenek, íztelenek.
Mohácson jártunk és szinte adta magát, hogy mohácsi halászlét együnk. Habár előtte elolvastuk az Ittjartam. hu véleményeit, mégis a Révkapu étteremnél kötöttünk ki. Szép időben, csodálatos panorámával indult az ebédünk. Érdekes volt a komp forgalma. A felszolgált ételekkel semmi gond nem volt.
Bőséges adagok voltak, frissen, ropogósan és a híres mohácsi halászlé is a legjobb volt. Mégis negatív véleményt kell, hogy írjak, mert a kiszolgálás és a tisztaság némi javítanivalót igényel. Ha valaki vendéglőt nyit, akkor neki, vagy valamelyik alkalmazottjának kéne lenni némi vendéglátós ismeretének. Egyáltalán hogy is kell egy vendéggel bánni. Kártyás fizetésnél be kellett menni egy sötét lebújba, ahol "benfentes" vendégek kétes ételeket fogyasztottak. Itt még elmentem az illemhelyre, mely kritikán aluli bűzben úszott. Feleségem jól tette, hogy nem itt "könnyített magán". Szerintem Mohácson - ahol a történelem formálta a halételek hírességét - nagyobb tisztelettel kéne adózni a gasztronómiának!
egy júliusi délután tértünk be az étterembe, gondoltuk, a Duna parton kellemes hangulatú ebédet fogyaszt majd el a kis család. . . . tévedtünk. . . már belépéskor meg akarták mondani, hogy számunkra melyik asztal lenne a kedvezőbb (közel a dohányzó részhez, miközben egyikünk sem dohányzik, sőt két kicsi gyerekkel voltunk).
. . . a kiszolgálás pocsék volt és mikor kihozták az ételt, az volt a legnagyobb csalódás. . . a hús büdös volt, s spagetti épp csak valami színt kapott a szósz helyett. . . talán ez volt a legrosszabb éttermi élményünk
Feleségemmel kettesben jártunk ebben az étteremben. A halászlé a gyengém, ezért ültünk be ide vacsorára. A teraszra ültünk, ami a Dunára néz, a kilátásra nem lehet panasz, gyönyörű. Igen sokat vártunk, mire valaki észrevett minket. Egy csoportot vártak és a másik asztalnál egy kis társaság költötte el megmaradt, de igen tetemes mennyiségű Szép kártya egyenlegét.
Az összes pincér körülöttük sürgött-forgott, gondolom a szép borravaló reményében, minket észre se vett senki. A tulajdonos jött oda, felvette az italrendelést. Fél óra múlva kb erőszakkal fogtunk egy pincért, aki ki is hozta a felvett rendelést, plusz megrendeltük az áhitott halászlevet. Ezt elég gyorsan meg is kaptuk, de ezután többet felénk se nézett senki. A halászlé a legjobb volt, amit valaha ettem, pedig ettem már nagyon sok helyen! Kétféle halból, nagyon ízletesen elkészítve. Nekem megérte a tortúrát. Igazából bunkó nem volt senki, csak tojtak ránk magasról. Én még biztos visszatérek ide, és mindenkinek ajánlom, aki imádja a halászlét, és hajlandó közelharcot vívni érte a pincérekkel és a tulajdonossal!
Annyira felzaklatott a hely és a légkör, nem beszélve a minőségről, hogy nem álltam meg, hogy véleményem ne nyilvánítsam ki! Fürdőzés után gondoltuk megeszünk egy halászlét a feleségemmel. Már belépéskor udvariatlan volt az öregúr, nem tudom Ő -e a tulajdonos, de szemernyi jóindulatot nem mutatott, sőt rendre utasított.
Koszos, szakadt terítővel terített asztalhoz ültünk, fóliával bevont igénytelen ablakok, putri érzésünk volt. Rossz szájízzel ettük az ételt, mely ehetetlen volt, állandó feszélyeztetett helyzet után fizettünk és nagyon gyorsan eljöttünk! Nem ajánlom senkinek, lehet, hogy jól megy az üzlet, de amit ma tettek, az mérhetetlenül udvariatlan gesztus volt részükről, hasonló érzésünk volt az októberi vélemény íróhoz. Talán, ha szakemberre bíznák a vendéggel való kapcsolattartást, mindenkinek jobb lenne.
Miután az első nap nagyon rossz tapasztalatunk volt egyik szomszédos étteremben, ezért a második nap ebbe az étterembe mentünk vacsorázni. A tulajdonos intézkedett, hogy csoportunknak készítsenek nagy asztalt, hogy együtt étkezhessünk, és ezt a további 3 nap is megtette. Az ételek kiválóak, a felszolgálás gyors és mindenki udvarias volt.
A vacsorákat mindig nagyon jó hangulatban fogyasztottuk el. Nagyon kiváló barna búzasört fogyasztottunk hozzá minden este, ilyet máshol még nem ittunk. Többnyire halételeket választottunk, mert a halászlé olyan finom volt, hogy egy nap sem lehetett kihagyni! Bármelyikőnk bármit evett a három nap alatt, mindennel nagyon elégedett volt.
Pár hónapja Mohácson a Révkapu Vendéglőben jártunk. Nem először fordultunk meg ezen a helyen, bár a kiszolgálással kapcsolatosan negatív élményünk volt, úgy gondoltuk ismét itt fogyasztunk egy ebédet. Az ételekkel kapcsolatosan pozitív véleményünk volt, nagyon finoman főznek, választék is van bőven.
A kiszolgálással viszont megint nem voltunk megelégedve, K. Úr a vendéglő vezetője ismét, nem vendégbarát módon beszélt velünk, olyan érzésünk volt, mintha meg kellett volna köszönnünk, hogy egyáltalán kiszolgált bennünket. Ha kérdeztük az ételekről-italokról nyögve-nyelősen válaszolt, úgy látszik jól megy az üzlet, nem probléma ha egy-két vendég elpártol tőlük. Nem sok kellett, hogy fel ne álljunk és ne kérjük az ebédet. Szerencsére a továbbiakban egy idősebb Úr jött az asztalunkhoz, és Ő szolgált ki bennünket, aki maximálisan udvarias, barátságos volt, pont olyan, amilyennek minden vendéglősnek lennie kellene. Mivel többször tapasztaltuk K. Úr "vendég szeretetét" többet nem jövünk erre a helyre és az ismerőseinknek sem ajánljuk a Révkapu Vendéglőt.