Kiváló 2021. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Paulus Bormúzeum pont Miklós Csabi pincéje mellett van, már rég terveztem, hogy ismét meglátogatom. Tavaly ősszel végre összejött. A zöldségekkel körített kacsamájat kíméletesen hőkezelték, megelégedésemre szolgált színre, ízre, állagra egyaránt. Jó minőségű kenyeret adtak mellé. A szép roséra sült kacsamellet pirított hízott kacsamájjal, konfitált burgonyával, párolt savanyú káposztával selymes füstölt almakrémmel körítették. Kreatív, jól kivitelezett interpretációját adták egy nemzetközi klasszikusnak. Desszertként vaníliás barack-chutneyval tálalt kekszmorzsás mascarpone-krémet kértem, ami kiváló zárásnak bizonyult. Tisztes 5 pont.
Csókakő várának megnézése után kerestünk egy szimpatikus éttermet a környéken, végül a Paulusra esett a választásunk. Cseppet sem bántuk meg, a főételek isteniek voltak! Vajpuha, szaftos húsok, krémes és ízes pürék... szívből ajánlom mindenkinek. :) Az adagok pedig pont elegendőek voltak, így még...
Séta közben kanyarodtunk a borospincék felé egy fröccsre. A felszolgáló kedvesen leszólított és a kiváló fröccs mellé felajánlotta, hogy étlapot is hozna. Nem bántuk meg. A kínálat kiváló, nem a szokásos rántott hús sült krumplival választék! Mangalica steak, marhapofa pörkölt, minden úgy...