Mór, a kocsma nélküli város. . . Nem tudok még egy 10. 000 lakosnál többet számláló településről (Móron, ha emlékeim nem csalnak, 17. 000 ember lakik) ahol ennyire nehéz legyen a központban sétálva kocsmára akadni.
Végül azért sikerült, be is ültem a Nádas borozóba, ahol nagyon-nagyon szerény a választék és a minőség sem valami extra, de emberi szóval pótolják azt, amit az atmoszféra (lepattant, kopott beltér és terasz) valamint a választék nem tud adni. A pultos hölgy figyelmeztetett, hogy kannás boraik vannak, melyek minősége hagy kívánnivalót maga után, majd elmesélte, hogy pár éve egy bunkó vendég (azt, hogy bunkó, azt én mondtam, ő nem minősített) beöntötte a pultba a bort, úgy, hogy az ő ruhájára is fröccsent belőle, azzal, hogy „ezt nevezi maga bornak? ” . Mondtam neki, hogy nincs az a minőségi hiba, ami ilyen viselkedést indokolna. Megadom a 3 pontot helynek a kedves kiszolgálás miatt. S nem mellesleg az árak is barátságosak, a kisfröccs, aminél ittam rosszabbat is diákkoromban, 90 forint volt.