A Mórra betelepített német lakosság 1900-as évekbeli életébe nyerhet bepillantást a látogató. A konyhaszekrényben a jellegzetes sváb virágcsokor mintájú étkészlet, a szekrény tetején őrlők, köcsögök találhatóak. A kamrában a vasaláshoz, kenyérsütéshez használt eszközök, valamint kézi hajtású mosógép található.
Azt mondták, hogy régebben ez bent a Lamberg-kastélyban kapott helyett, ott gyűlt az anyag, de aztán kinőtte ott magát vagy más tárlat kiszorította, így került a kertben lévő házba. Mindegy is, de nyilván így autentikusabb, mint bent egy úri kastélyban. Sváb tájházakból egyébként is a topon vagyok, viszonylag sokat sikerült az utóbbi időben meglátogatni.
Azóta eléggé másképp nézek az országra, az emberek arcára, meg a térképre is. Meg a demagóg hazafiaskodásra is. Ősi múlt, meg társaik. Vezetőm, a kedves lány átkísért ide, és tartott egy kis ismertetőt, én meg cserében szintén előadtam kéretlenül a magam hozzápakolt ismereteit, úgyhogy jól elvoltunk. Itt egy jól megkomponált tájházban álltunk, nem csak halomra lettek hordva a régi eszközök, hanem az elrendezés is sokat mesélt a múltról.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 2 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.