Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A KARCSÚ KAPUCINUS

Kapucinus templom MórKapucinus templom Mór a térképen

Érdekes 2024. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. június 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Impozáns megjelenésű, hatásos elhelyezkedésű ez a magas, karcsú templom, mivel a Kapucinus tér lépcsőzetesen megközelíthető magaslatán áll. Mór egyik jellegzetes épülete.
Ahogy a viszonylag keskeny téren felsétál az ember a templom felé, valóban az épület hatása alá kerül, és szerencsére mi az esti mise idején értünk oda, így be is tudtunk menni, hogy megnézzük. De ez azt is jelentette, hogy csak óvatosan nézhettünk szét a templom főhajójában és a hozzátoldottnak látszó oldalhajóban.
Az ismertetők szerint mindhárom oltárképe Johann Norbert Baumgartner bécsi kapucinus festőtől származik. Az oltár mellett az 1848-ban meggyilkolt Lamberg Fülöp Ferenc vörösmárvány emléktáblája áll. A kiterjedt Lamberg család több tagját a templom altemplomában temették el. Ezeket viszont nem tudtuk megnézni. Általában probléma, hogy a templomokban csak a misék előtt, amíg gyülekeznek a résztvevők, lehet körbenézni és fotózni. Vezetett körbejárás csak a nagyobb, híresebb templomokban van.
Viszont Móron a templom előtti Kapucinus tér kárpótolja a látogatót, a maga szépségével is, de azért is, mert három szent szobrát is megtekintheti: A templom előtt közvetlenül áll Nepomuki Szent János szobra, a téren pedig Szent Flórián és lejjebb Szent Sebestyén.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Kapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - EgyébKapucinus templom Mór - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Öreg Prés Butikhotel Mór - Napi ár reggelivel
Öreg Prés Butikhotel Mór
37.500 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
CE Plaza Hotel Siófok - Őszi wellness élmények
CE Plaza Hotel Siófok
79.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől teljes panzióval
Forest Hills Hotel & Golf Zirc - Szilveszter
Forest Hills Hotel & Golf Zirc
211.700 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval