Úgy tudom, nincs konkrét üzenete. Szabadjára engedi a fantázia szelét, ami fújja ezt a vitorlát. Bárka. . . valakiket visz, valahonnan valahová. Lehetne Noé bárkája is, de akkor más állatok is lennének rajta jellemzően. Lehetne a menekülés hajója, összezsúfolódott emberek elvándorolnak valahonnan, bevándorolnak valahová.
Betelepülés, kitelepülés. Ha fehérek, akkor ünnepelt beköltözők, welcome, ha nem fehérek akkor ööö. . . migránsok, parti őrség, határvadászat. Azt kizárnám, hogy kirándulni induló család. De, mivel az Európa kő mellet van, így lehet, hogy Európa az irány. Sokévnyi kettészakítottság, elbolyongás után egy nép visszatér a kontinens kebelére. Nos, szóval el lehet szórakozni azzal, hogy mindenki gondol erről, amit akar.