De nagyon szaladt az idő, és déltájt még csak négy helyszínen voltunk túl, mert élveztük az részletes, szakavatott és szerethető vezetéseket, így már folyamatosan felülírtam önmagam, aztán a nap derekán eszembe jutott a Luby kastély, hogy az van a legközelebb, ehetnénk ott. Telefon, persze, persze, menjünk csak, van hely. Így kerültem újra ide. Hát, ez már egy másik élmény, mint pl. két évvel ezelőtt nyáron volt. Mások a körülmények, más a személyzet, a dísztelen ebédlőben összetolt asztalhoz ültünk, szemmel láthatóan se előttünk, se utánunk nem járt itt más vendég, szóval bebotlottunk, megleptünk mindenkit és nem is volt erre felkészülve a ház egy szombati napon, hogy itt aztán jönnek és ebédelnek. Így aztán az étlapról egy csomó fogás hiányzott is. Hát de azért valamit kéregettünk abból a kevésből, ami adatott. Én például egy csésze halászlevet is, abszolút vacak volt. Másodiknak valami sült csirkét, semmi érdekes. De úgy általában elvoltunk ezzel az ebéddel. a pincér egy jóképű fiatal román, törve beszéli nyelvünket, jóravaló, kedves ember. Talán a felesége a másik dolgozó, egy nagyon vonzó, talán magyar nő, a kislány meg ott játszott, ahol tudott, közben, szóval, mintha csak egy családnál vendégeskedtünk volna. Úgy emlékszem, durván kerekítve 50000 forintot fizettem nyolc ember ilyen-olyan ebédjéért, ez nem volt egy rossz ár, mert amúgy nem fogtuk vissza magunkat, öreg osztálytársak.