Káldy Emlékszoba és Helytörténeti Tárház Nagydém bemutatkozása
A falumúzeum a hajdani paraszti élet eszköztárát, értékeit, emlékeit mutatja be, valamint Káldy-Nagy Gyula Széchenyi-díjas turkológus professzor, egyetemi tanár, az MTA doktora személyes tárgyait, relikviáit.
Pár éve nagy fütyfürüttyel megújították, létrehozták, beszédek hangzottak el, tapsok csattantak, nagyemberek fürödtek a népszerűségben. Hagyományainkat, értékeinket örizzük! A falu régi vágya teljesül ezzel! Összegyűjtöttek a környékről mindenfélét, helytörténeti múzeum, meg még községünk nagy szülötte Káldy!
Káldy-Nagy Gyula egyébként neves turkológus volt, a törökök magyarországi lenyomatát kutatta, akadémikus tanár. És legyünk is rá büszkék! Nos közben a neten meg az van kiírva, hogy a kiállítás végleg bezárt. Valaki meg azt mondta nekem, hogy azért olykor nyitva van, csak nem tudjuk, kihez kell fordulni ezzel. Nos itt tartunk, de azért tisztességgel meglátogattam a helyet, kérdezősködtem, de senki nem tudok segíteni. Rosszul csináltam, a polgármesterhez kell egyenesen menni, aki a szép beszédet mondta a megnyitón. Ez még mindig bevált. Csak tanulságképpen mondom nektek is.