Helyi lakosként nyilatkozom, aki kb félévente tér be ide. A felszolgálók egy része szívesen érezteti, mennyire nem szeret itt lenni. A kínálat szinte mindig ugyanaz, van pár darab diabetikusnak nevezhető sütemény is, amelyek valójában hozzáadott cuktor nem tartalmaznak. Jellemzően többen járnak ránézésre megrendelt tortákért vagy elvitelre. Egyszer-egyszer megfelel a hely, mert nem sok más alternatíva van a közelben.
Vasárnapi vendégeinknek vettünk itt aprósütiket. Kétféle pogácsát vettem, mindegyik finom friss volt, ára barátságos. Az apró kis leveles- lekváros süti is fincsi volt. Sokan jöttek vasáfnapi ünnepi tortàért, jól néztek ki. A krémesük érdekesen élénk sárga volt, azt nem mertem venni. Legközelebb a rétest kipróbálom az jól nézett ki.
A strandról hazafelé megálltunk az út szélén egy fagyira. Kincset találtunk. A tágas, tiszta, barátságos helyiség békebeli, szép berendezése bárhol megállná a helyét. Ragyogó vitrinek, szép polcok, tonettszékek és fogasok, jól esik körülnézni. És ez csak a külcsín. A fagylaltos pult lenyűgöző, cukormentes változat is van bőven.
Sárgadinnyét és stracciatellát kérek, ezektől még Pesten is meg lennék hatódva. A torták és sütemények rendkívül gusztusosak, szép nagy szeletek, az áruk pedig kb. fele a fővárosinak. A tortaszeletek 300 Ft körüliek, diabetikus is van többféle, az persze drágább, 340 Ft. Még Islerből is van hagyományos és zabpelyhes változat is, ilyet még sehol sem láttam. Táskám a kocsiban, az egyik fiamat kérem meg a fotózásra, aki persze nem azt és nem úgy. . . :) Mosolygós középkorú hölgy szolgál ki, biztosan nem érti, mitől vagyunk úgy feldobva, mit súgunk-búgunk, lelkendezünk. Ki ne hagyja, aki arra jár!