Nagykörű a kedvenc környéki településünk, gyakran járunk a rendezvényeikre, amelyek egy része kiterjed a Tájházra is, vagy mint legutóbb, a Húsvétolásnak az egyedüli helyszíne volt. Az 1996-ban létrehozott Tájház és Vendégháznak egy több mint 100 éves parasztház ad otthont. A Tájházban egy helyi parasztcsalád lakás- és életviszonyait ismerheti meg a látogató.
Nincs különösebb néprajzi vagy népművészeti sajátossága a bemutatott tárgyaknak, de azt a hangulatot őrzik, ahogyan itt éltek hajdan az emberek. A tágas udvaron bőven van hely a hagyományőrző rendezvények megtartására, de esküvők, csoportos rendezvények lebonyolítását is vállalják. Mi nem lakunk messze, ezért a vendégházat nem vesszük igénybe, arról nincs saját tapasztalásunk.