Kittenberger Kálmán ugyebár nem unatkozó és vadászgató gazdag arisztokrata volt, hanem egy rendkívül hányatott sorsú preparátor és természetbúvár, aki nagy szegénységben és számtalan nélkülözés közepette végezte azt a tevékenységet, amiről ismerjük ma őt.
A köztudat Afrikához kötheti elsősorban a nevét, az élete másik nagy színhelye viszont Nagymaros volt, ide nősült egykor, sokáig itt is élt, a ma róla elnevezett utcában, így emlékezete is itt lehet a legélénkebb. Ezért mellszobrot is kapott a település főterén, most is látható, ne menjünk el mellette. A nagy gyűjtő és vadász emlékét számtalan általa felfedezet állatfaj is őrzi a világon.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 4 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.