Szerintem most már elfogult vagyok az Ulmer Schachtelekkel szemben, szóval, amikor itt a Dunaparton megpillantottam ezt is, megdobbant a szívem a révnél, hogy szevasz, hát itt vagy te is? Valaha régen nem tudtam, hogy mi a fenék ezek a fahajók mindenfelé az országban, Kakasdon, Vállajon találkoztam velük, majd Újhartyánban is, azt hiszem az tűnt fel a leginkább, hogy NEM vízparti településeken.
. . akkor meg mi ez itt? Aztán persze utánanéztem jobban, és most már inkább vadászom őket. Ulm. (Nevezik mindenféle hülye neveken a hajót, ulmi doboznak, ulmi skatulyának, de a lényeg az eredeti név) A Magyarországra betelepülő svábok jellegzetes utazó járműve, nyilván ezerszámra készült a hajdani német (ilyen-olyan fejedelemségekből jött) telepesek munkájaként, és milyen érzés lehetett megácsolni, csak úgy felszállni rá, aztán az egész családdal, rokonsággal neki a vakvilágnak? ? Mint az amerikai bevándorlók. . . gondolom, nélkülözések árán értek ide sok idő múlva, több hét volt az út folyásirányban is, aztán letelepedtek a kihalt országban, dolgoztak keményen, nagyon becsületes, szorgos nép volt a sváb nálunk, mígnem az idióták történelme, azaz annak irányítója rájuk vetette magát és kitoloncolta, kitelepítette őket innen. De ez a nagymarosi Ulmer Schachtel végre egy vízparton van, így hitelesebb, érthetőbb az oka, története. Ez a hajó ráadásul kis szerelmi jeleket, szívecskéket is hordoz a teste alatt, szóval éljen az Ulmer Schachtel, szevasztok svábok, szeretünk benneteket, meg tudtok nekünk valaha bocsájtani?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 2 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.