2025. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. március 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
Még Pincehelyen táncikáltam örömködve a Csefalvay kúriánál, ahol a szomszéd házban lakó, nagyon kedves hölggyel éppen kitárgyaltuk a környék nevezetességeit, aztán már indulóban voltam, amikor utánam kiabált, hogy de Nagyszékelyre menjek ám el, nézzem meg a református templomot! Első dolgom volt, mondanom sem kell... és igen! Tényleg egy szenzáció! Két református templom különböző korokból, derékszögben egymásra építve! A templom előtt találkoztam egy bizarr jelmezes betyárral is, a templomok meg nyitva voltak, bárki számára, Isten háza ez, szabadon járható bárkinek, ahogy becsületes helyen szokták! Először megnéztem a régit, amit a 13. században építettek, teljesen használaton kívül van, egyes helyei mintha raktárnak lennének kikiáltva, de különleges érzés barangolni, megérinteni mindent egy ilyen ősi helyen... azután átmentem az "újba", a mellette álló, vele összenőtt épületbe, két ajtaja is sarkig tárva, itt tényleg rend, béke, szeretet honol,. ezt a 19. században építették hozzá a német lakosok. És hát persze ámuldozva körbejárod ezt a sziámi templomot, nagy élmény, állítom! Talán tegyük hozzá, hogy ismeretlen gyöngyszem!
Fényképek (54)
Még több kép (44 db)