A Thummerer-nél 1984 óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri Borvidéken. Mára alapterületük 100 hektár. és a remek borok mellett pezsgőt is készítenek. Központjuk Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincében az innováció és a „régi jó dolgok" fúziója zajlik.
Tovább olvasom >>
Pincelátogatásra és borkóstolásra egyaránt lehetőségünk nyílik, előzetes egyeztetés alapján. A hagyományos fahordók és a rozsdamentes acéltartályok között járva 6 fajta bor kóstolását biztosítják, a hozzájuk illő étellel. Ha inkább a felszínen ismerkednétek a borvidékkel és annak szőlőivel, akkor pedig a dűlőtúrára érdemes befizetni.
8 fős baráti társasággal döntöttünk úgy az egyik délután, hogy előre egyeztetett időpntban részt veszünk a Thummerer borászat pincelátogatásán és borkóstolásán. A családi vállalkozás egyik hölgy tagja (Thummerer Éva) vezetett végig egy jóhangulatu ismertető keretében a pinerendszerben, megismertetve a 41 éves vállalkozás fejlődésének és a borkészítés állomásainak fontosabb részleteit.
A pincészet után pedig a borászat 6 különböző borát kóstoltuk borkorcsolyával: sajttal, túrókrémmel, kenyérrel, és almával. Nagyon jól éreztük magunkat.
5* Több mint tíz éve járunk ide. Azt hiszem ez mindent elmond. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Az ételek és a borok kiválóak, a szállás csúcs (reggelivel). Amikor megérkezünk úgy érezzük, hogy a családunkhoz érkeztünk meg, mert olyan kedvesek és olyan finomságokkal várnak bennünket.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.