A szállásadónk ajánlására mentünk a Csekő -be. Nagyon szépen berendezett, tágas és rendkívül tiszta volt minden. A kínálatról nem is beszélve, ami szem szájnak gyönyörködtető. Egy helyen lehet ebédelni, kávézni, finom sütiket enni és fagyizni is. Nagyon finom Jókai bableves, sokmagvas grillezett sertéskaraj burgonya krokett és friss saláta volt az aznapi menü, amit a pincér ajánlott is.
Azt választottuk és nagyon jó választás volt. Mindkét fogás nagyon finom volt. Alkohol mentes citromos sört ittunk mellé, a nagy melegben kellő hidegre hűtve. Ebéd után még jöhetett egy kávé ami szintén fincsi volt. Desszert már nem fért belénk, de, ha még járunk arra abból is kóstolunk. A pincér úr és a hölgyek kedvessége is kimagasló volt.
Bár a hely elsősorban cukrászati termékeiről, hatalmas sütemény-, torta-kínálatáról híres és népszerű, mi ebédelni tértünk be, és elégedettek voltunk azzal, amit választottunk. Jót ettünk! Bizarr, de éppenséggel a tortaszelet nem volt jó, amit desszertként kipróbáltam: a chia-magos pina colada torta tésztája szárazon porlott és az egész készítmény ízetlen volt.
A nagyon fiatal kiszolgálónők kicsit még gyakorlatlanok, de rokonszenvesen igyekeznek. A hely ragyogóan tiszta, de ez nem segít azon, hogy a berendezés valójában egyáltalán nem kávéház jellegű, inkább erősen szögletes retró vagy azt is mondhatjuk, hogy az amerikai filmekből ismert út menti büfék hangulatát idézi.
Ha a környéken járunk, mindig bűnbe esünk, és betérünk ebbe az elegáns cukrászdába, mely a főút mellett, jól megközelíthető helyen található. Bőséges kínálatuk van, az ember alig tud választani a finomabbnál finomabb sütemények közül. Akárhányszor jártunk a cukrászdában, mindig telt ház volt, de megéri kivárni a sort.
A belépőt tisztaság fogadja, kellemes hely, a személyzet az állandó pörgés ellenére kedves minden betérő vendéggel. Amíg arra várunk, hogy sorra kerüljünk, érdemes szétnézni a belső kirakatban is. Mi a férjemmel várakozás közben pillantottuk meg azt a tortadíszt, amit korábban egy internetes oldalon néztünk ki az esküvői tortánkra, így természetesen azonnal le is csaptunk rá. :)
Minden mi szem-szájnak ingere itt megtalálható. Bőséges a választék süteményből és fagylaltból egyaránt. Külön örültem,hogy gondoltak azokra is , akik cukor mentes termékeket szeretnének.
Nyírbátori lévén elég sokszor megfordulok a Csekő Kávéházban már gyerekkorom óta. Leginkább a fagyikat imádjuk, mindig komoly fejtörést okos, hogy milyen ízeket válasszunk. Szülinapok során innen rendeljük a tortát és itt ettem a legfinomabb Mákos Marcit. A pizzaválaszték is kiváló, a tészta finom és megfelelő vastagságú. Mindig teltház van, de megéri beállni a sorba. Hajrá, így tovább!
Átutazóban álltunk meg ebédelni. Egy kis hangulatos, boxokkal felépített belterű étterem, egyeben egy komoly kínálatot felvonultató cukrászdával. A fagyi és süti kínálat átlagon felüli. Tényleg a bőség zavara volt, alig tudtunk dűlőre jutni, mit is együnk. Az étterem rész is jó volt.
Tetszett, hogy van többféle napi menü, ami nem valami alap "nesze semmi, fogd meg jól" típus, hanem igazán finom és normális adag volt. Az árak is barátságosak voltak. A kiszolgálás is gyors és előzékeny volt, nem tudnék negatívumot felhozni a hellyel kapcsolatban.
Tavaszi wellness Nyírbátorban, ismerkedés a Báthoriak történelmével és közben a kegyes időjárás jóvoltából fagylaltozás, süteményevés. A Csekő kávéházra esett a választás, mivel ott találtunk többféle diabetikus süteményt és fagyit is. Nem csupán gyönyörű kivitelezésű, de nagyon finom sütemények, így naponta visszatértünk.
Fagylaltok is szép számmal, szintén minőségiek, "mennyei" ízekben. A cukrászdában tisztaság, kellemes hely, tortákból a belső kirakatukban bemutató. A személyzet kedves minden betérő vendéggel. Szívesen ajánlom figyelmébe bárkinek, kukkantson be hozzájuk, ha Nyírbátorban jár.