Jó 2015. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. április 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Aventinus étterem dícséretes próbálkozás a jó irányba. Az, hogy valahol, az ország északkeleti sarkában, ahol még veneszi szellők fújnak s azon belül is a legtöbb helyen katasztrofális a konyha, felkérik Ruprecht Lászlót gasztrotanácsadónak, az eleve bíztató. A konyhán van még mit javítani, de azért az önmagában igen jó dolog, hogy túllépnek egy Venesz- Pethő paradigmán, s hogy ötletes izgalmas ételeket kínálnak. Az itallap is fejleszthető, különösen az a döntés hiányzik, hogy néhány komoly bort is kinyissanak. A legdurvább, hogy nem tüntetnek fel sem évjáratot, sem „borszínt”, így aztán az ember rendel egy György Villa Syraht és a finom, tömény, gyümölcsös, Romsics Laci értő kezét viselő vörösbor helyett kihoznak neki egy lejárt, 2013-as vagy még régebbi rosét. A pincérek udvariasak, de időnként hosszabb időre eltűntek, holott senki más nem ült az étteremben csak mi, így aztán túl sok dolguk nem volt.
Néhány napja Nyíregyháza Sóstón üdültünk. Sóstó több éttermében is megfordultunk. Betértünk Aventinus Hotel Éttermébe is. A legjobb, legudvariasabb kiszolgálásban volt részünk. A rendelt ételek minősége messze magasabb volt, a környék éttermeihez viszonyítva. Mindezt azért írtam le, mert mások...
Ritka jó élmény volt hallgatni Vinkó József műsorát a minap, amikor arról számolt be, hogy mekkora siker volt a magyar gasztronómia élcsapatának bemutatkozása San Sebastianban. Megszólaltatták Ruprecht Lászlót is, a Stílusos Vidéki Éttermiség nevű szervezet kulcsszereplőjét, aki egymaga 4-5...
Talán már másnak is volt olyan érzése, hogy nagyon éhes, de még sincs igazán kedve úgy semmihez, egy élménnyel teli nyári nap délutánján, sok-sok sétával… A közeli Aventinus jó megoldásnak látszott, azonnal kaptuk az étlapot, az italt – jeges limonádé – és terítéket a...