Gabulya Máté Regő étteremvezető a Standban és a Gauthier Soho Londonban szerzett értékes szakmai tapasztalatokat. A Cvekedli nem elsősorban a helyben fogyasztásra épít, minden adag ételt papírdobozban kap az ember, hozzá pedig fából készült evőeszközt. Persze helyben is megehetjük a rendelt tésztát a falra szerelt, asztalfunkciót ellátó polcok mellett, magasított székekre telepedve, akár a pult mögött tevékenykedő tulajdonosokkal való beszélgetés közben. Ami egyébként önmagában ok lehet a visszatérésre, élmény eszmét cserélni a nyitott, szívélyes, motivált és felkészült Gabulya testvérekkel. Látványkonyhával dolgoznak ugyanis, élvezet volt nézni a rutinos profi mozdulatokat, amint egy-egy wokszerű inoxedényben minden adag tésztát külön forgattak össze a rávalóval, majd tálaltak ki. Ottjártunk idején az átalunk rendelt variánsok mellett kínáltak mákos szélesmetéltet kandírozott sütőtökkel, gránátalmával, barna vajjal, BBK tagliatelle-t ropogós bacon-nel, borsos tejszínszósszal, karfiollal és parmezánnal, valamint egy napi desszertet. Az árak reálisak, egy jóllakásra alkalmas adag tészta 1890 és 2190 forint közötti összegbe kerül. Mi stílusosan cvekedlit kértünk, amit karamellizált hagymával és mézzel párolt káposztával készítenek nagy kockatésztából, valamint egy thai currys fusilli-t, amit csirkehússal, kókusztejjel, zöld korianderrel, új hagymával, mogyoróval dobtak fel. Kívánság szerint friss chilivel tálalják. Mindkét tészta kiváló volt. Alkoholos italokat nem tartanak, de minőségi üdítőket igen. Szerettük nagyon a Cvekedlit, jó szívvel ajánljuk tésztarajongóknak, de azoknak is, akik fenntartásokkal tekintenek műfajra, mert itt esélyük van azt megkedvelni.