Kiváló 2015. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. február 13.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Végre! Végre Nyíregyházán is nyílt egy nemzetközi színvonalú ínyenc étterem! Amikor nyíregyházátol sok-sok kilóméterre különleges éttermekben rendre találkozom nyíregyházikkal akkor mindíg az jutott az eszembe , miért nincs egy ilyen hely a városunkban? Hiszen igény és fizetőképes kereslet lenne rá. Hála az égnek , az étterem tulajdonosai mertek belevágni, és nagyon magasra tették önmaguknaka mércét. No de a tények. Egyszerű polgári lakás három szobája összenyitva, minimalista stílusban berendezve. Semmi flanc. Mindez azt sugallja, itt az ételeké a főszerep! Élő zongora zene! Kellemes. Amit ettünk: pirítós kenyér leves sonkával és pecorino sajttal. Zseniális! Mintha a klasszikus szegény ember levesét , a köménymaglevest pirított kenyérrel, ötvözték volna a gazpacho kellemes savasságával és krémességével . Benne a sonka és a sajt. Szenzációs tálalás! Panco morzsában rántott harcsa lilahagyma lekvárral és francia rakott krumplival. Tökéletes hal alapanyag! Semmi zavaró zsírosság a húsban. Tiszta finom harcsa íz, ropogós bundában. Talán tálaláskor kaphatott volna néhány forgácsnyit abból a zseniális pecorinóből. De így is tökéletes. gyöngytyúk mell zöldséges lazanjával. Harmónikus ízek. Kellemes umami utóíz a húson. ehető virágok díszítésnek! Látványnak is gyönyörű! Nekem egy gondolatnyit kemény volt a hús. Tudom ez az alapanyag jellegéből adódik, de egy kis sous vide előkészítéssel 56-57 fokon biztosan finomítható. Gnocchi mandulával és házi baraclekvárral. Ropogós panco morzsában. zseniálisan egyszerű és finom. Mivel a lekvár állaga kicsit sűrű talán fel lehetne dobni egy kis barack pálinkával, vagy barack pálinka parfűmmel. De ez csak egy gondolat. Somlói. Az eredeti recept újragondolása! Nagyon jól sikerült. Szép és finom. Harmonikus. Annyira jó kreáció, hogy szerintem egy picit a tálalást lehetne valami aprósággal feldobni, Talán valamilyen friss gyümölccsel, vagy ehető virággal. Összegezve : tökéletes hely azoknak akik komplex gasztronómiai élményre vágynak és a tökéletest keresik! Bízom benne egyre többen fedezik fel ezta helyet, és sikerül tartani az extra minőséget!
Az étterem magyar valamint francia konyha ötvözete.Csúcskategóriájú , igényes, minőségi ételek és óriási borválaszték, nem fine dining. A borok nagy része kimérve is kapható valamint megvásárolható. A hely hétköznap este is tele van, érdemes előre foglalni, de ha valaki ebédre szeretne beugrani...
Torkos csütörtökön jártunk ott,barátainkal.Ott szembesültünk ,hogy az italok teljes áron vannak.Gondoltuk,hogy az étel kárpótol.Nem így történt.Az adagok,még fél áron is nagyon kicsik.A báránysült,épp,hogy nem bégetett.A csülök,száraz és kicsi.A csirkével töltött cipók,salátával,főleg a salátáról...
Csak a legjobbakat tudom elmondani. Az ételek változatosak, igényes minőségűek, az ital kínálat megfelelő. Fantasztikus íz kompozíció az ételekben. Nyíregyháza legjobb étterme az biztos, de akár az új jelölt a top magyarországi éttermek egyikének! A berendezés letisztult minimalista stílus...