Nyíregyháza belvárosának szívében a 13 éve jól működő Rolling Rock éttermet alakítottuk át, ezzel meglehetősen újszerű és páratlan formát öltve a helynek. Szükséges volt a váltás, hiszen a népszerűség és a kiváló konyha ellenére a design elfáradt, kellett valami újszerűen más, és sikerült egy finoman meghökkentő dolgot alkotni: ez lett a Chloé New Yorkban.
Tovább olvasom >>
A név, az étterem enteriőrjéből ered. Az egésznek van egy New Yorki, nagyvárosias jellege, a nagy, gangos ablakok által, a felső álmennyezet érdekes formákkal való kiváltásával, amely engedni láttat a gépészeti elemek antracitra színezett elemeit, és mindez ötvöződik egy finoman elegáns francia hangulattal, organikus formavilággal. A francia vonulatból ered a francia női név választása, a Chloé. Erre született egy kitalált történet, amely egy párizsi lány, Chloé elvágyódásáról szól, az amerikai nagyvárosba, és új életéről, melynek legfőbb vágya, egy már régen megálmodott étterem megnyitása, New Yorkban. A mi nyíregyházi Chloénk matt fekete krétafelírásos falait, ez a kitalált sztori borítja, franciára fordított naplórészletek formájában.
Miután formákba öntöttük az új design-t, következett a konyha. Nagy hangsúlyt fektettünk az étlap helyi igényekhez igazításán túl, a könnyedebb, letisztultabb ízvilágú és nagyvárosi jellegű ételek választékos megalkotására. Ilyen előétel például a kedvencem, a tokaji aszúban pácolt kacsamáj mousse, vörösáfonyával, selymes balzsamos madársalátával. A könnyedebb előételek mellett megtalálhatóak vadételek, mint például a tárkonyos vaddisznóragu leves sajttal pirított cipóban tálalva, de a magyaros konyha mellett képviselteti magát a mexikói burritos, fajitas, és quesadilla, és a nagyvárosi hangulatú New Yorki bélszínsteak, pirított kenyérlepényen, fűszeres paradicsomos szósszal, kevert salátával, steakburgonyával. A desszertek között pedig egy kis francia könnyedséggel készített créme brulée mellett csodálatos ízharmóniába kerül a gesztenyepüré, ha megspékeljük egy kis mascarponéval, rumos meggyel, csokidarabkákkal, házilag készített tejszínnel. Mindezek egy jól összeszokott innovatív team alkotásai. Az ízharmónia természetesen a kiváló minőségű alapanyagok beszerzésén is múlik, amire a legnagyobb hangsúlyt fektetünk a Chloé konyháján. Az ételek mellett az itallap összeállításában fontos szempont volt, a széles, de minőségi választék. A borok tekintetében az ország különböző vidékeinek minőségi bemutatása mellett, széles körben szerepelnek neves pálinkaházak legjobbjai. Széles a programválaszték is, hiszen a Chloé egyedülálló módon teremt lehetőséget élőzenés szombatokra, kellemes hangulatú bárzongorás csütörtökökre, és lounge jellegű clubzenés péntekekre. Ezen kívül nem ritka a – színházi társulattal való együttműködés keretében megvalósuló- vacsorázós pódiumest.
Ezúton kívánok mindenkinek kellemes kikapcsolódást és nagyon jó étvágyat!
Horváth Ági