Kiváló 2020. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2020. február 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hunguest Hotel Sóstó éttermét a szállodai félpanziós étkezés keretében vettük igénybe, azonban az itt tapasztalt magas színvonal megér egy külön értékelést. Az étterem hatalmas üvegablakaiból a fürdő előtti parkban lehet gyönyörködni. A berendezés nincs túlbonyolítva, egyszerű, letisztult. És a lényeg: a vendéglátás! Szerencsésen ötvözik a nyírségi konyha hagyományos ételeit a modernebb ízekkel. Minden este volt egy tartalmas, ízes leves (pl. Kötött-tészta leves, borscs, nyírségi savanyú káposzta leves) és a vegák kedvére egy kellően sűrű krémleves (pl. narancsos sárgarépa krémleves, édesburgonya krémleves). Főételek között is megfért egymás mellett a hagyományos és a modern. Finom porhanyós húsok, zöldségköretek (kedvencem a züldség spagetti és a sültzeller krém volt), polenta és tócsni. Desszertek között minden este volt pohárkrém, és a gyerekek között népszerűségnek örvendett az amerikai palacsinta készítő automata. A kiszolgálás udvarias, pörgős. A csévingeket gyorsan utánatöltik, ha kell, az üres tányérokat is gyorsan elviszik. Gratulálok a szállodának, az étteremnek, és külön a séfnek, aki egy új szállodában bevállalta a különleges fogásokat.
Nem is olyan régen olvastam, hogy az étterem séfhelyettese, segítőjével nyerte meg a Bocuse dOr európai döntőjét, és majd további versenyeken is részt vesz. Az étterem előtt látható is néhány elismerés a konyháról. A konyha kiválóságához semmi kétség sem fért, két éve az egyik legkiemelkedőbb...