Na jó, de ki állná meg, hogy el ne menjen és meg ne nézze ezt az elhíresült fák- és lombnélküli lombkorona sétányt vagy tanösvényt? Mert ha elég valamit csak a hírekből meg képekből látni, akkor ne utazzunk soha sehová. Különben is az a véleményem, hogy az ember csak arról tud véleményt alkotni igazán, amit személyesen lát, tapasztal.
Amikor megérkeztünk, éppen egy audis társaság sétált ott és tárta fel a jelen rejtelmeit, de aztán el is mentek, mi voltunk a váltás. Kicsit féltem tőle, hogy a bekattant polgármester a hírek szerint lezáratta az odavezető utat, és beperelt mindenkit, aki odamegy és röhögni mer, de nem volt ilyen atrocitás semmi, talán már feladta. Így hát akadálytalanul elmélázhattam korrupt korunk egyik kiemelkedő szimbólumán, ami valószínűleg csak a jéghegy csúcsa, de ez legalább elég látványos. Tegyük azért hozzá a tárgyilagosság kedvéért, hogy az építmény mellé egyéb eszközök, tereptárgyak is kerültek, játékok, WC, pihenőpad, állatokat bemutató információs táblák is. A botrány meg kiemelte a falut az ismeretlenség homályából, a felelős(ök) büntetlenül megúsztak mindent, sőt, még neki áll feljebb, és az élet ebben az átokverte kis hazában megy tovább a maga rögös útján.