A Keppich család Keppichtanyán található kastélyát a II. világháború után államosították, és az Új Élet Mezőgazdasági Termelőszövetkezet használta irodák céljára. Napjainkban az épület, amely a külterületen szabadon áll, jelentősen leromlott állapotban van.
Vérszagra gyűl az éji vad, meg romkastélyra a turista! Hát bevallom, bennem is megvan bizonyos mértékig a gyermeki romantika utáni vágy, hogy ódon kastélyokban mászkáljak, És jónéhányban már sikerült is. Ez az objektum úgy szerepel a térképen, hogy "Kepich-kastély". Naná, hogy elmegy az ember és meglátogatja. . .
de a valóság sokszor felülmúlja a várakozást, sokszor meg alul. Őszintén: ez itt inkább egy kúria, mint kastély. Persze, ki és hol húzza meg a választóvonalat? Ha kimész Örményesről és követed a térképet, akkor egy nagyobb gazdaságba jutsz, mezőgazdasági gépeket látsz, valami cégek lehetnek itt és ennek a területnek a része a "kastély" is. Itt nem fenyeget az a veszély, hogy hajléktalanokba botlasz, mert ki a fene lenne hajléktalan Örményesen? Láttam róla más képeket, amikor nem borítja el a természet ereje, akkor egészen más arca van. Most viszont elhanyagolt, nagyon gazos, sokszor inkább egy machete-re vágytam. De bemásztunk, zavartalanul, bent kóboroltunk kicsit, kifosztott hely ez, nincsenek főúri maradványok, elég korhadt minden, a tető több helyen beszakadt, nem ajánlom, hogy gyerekekkel menj oda. Viszont tanúja valaminek a ház, amit magába rejt most is. Titokzatos. A nejem azt mondta, hogy ez volt a legjobb, legizgalmasabb része a napunknak, amikor ott jártunk, pedig meglátogattunk vagy 10 helyet is.