Már többször jártunk az étteremben, most is egy szülinapot jöttünk ünnepelni a családommal. Szép időnk volt, egy kinti asztalt kaptunk, tetszetősen feldíszítve. Nagyon vegyesen kértünk ételeket, kezdve a levesekkel. Személy szerint egy hagymalevest kértem, nagyon finom volt, jó sok sajttal.
Ezután szépen sorban kikértük a főételeket, mivel 10-en voltunk, picit azért várnunk kellett. De pillanatok alatt eltelt az idő. Választásom füstölt sajt, grillen sütve volt. . . ízlett ez is. Jóllakottan tértünk haza (most is).
Mesés környezetben fekvő retró hangulatú vendéglő, közvetlenül a Majki-tó partján, a teraszról szép panoráma a tóra és a környező buja, zöld vidékre. A vendéglő melletti gyalogút vezet a Kamalduli remeteség bejáratához, így a látogatók többsége onnan érkezik az étterembe a kulturális programot követően.
A beltér nagy méretű, elég sok asztal van, amelyet kisebb rendezvényekre (pl. esküvő), illetve csoportos utazók vesznek igénybe. Aki csak teheti, szép időben a teraszon foglal helyet, én is így tettem. A szép környezeten kívül sok egyéb pozitívumot nem rejt a hely. A személyzet barátságtalan, érdektelen, ráadásul lassú, vontatott volt a kiszolgálás, olyan szervezetlennek tűnt az egész. Az ételkínálat hagyományos magyaros és nemzetközi ételeket kínál, indokolatlan hosszúságban. Továbbá van még egy külön pizzalap is. Az ételeket drágának találtam a színvonalhoz képest, főételek 3000-5800 Ft között, teljesen szokványos desszertek 1000 Ft felett. Csak azoknak ajánlom, akiknek rengeteg az idejük és nem éhesen mennek enni, és hajlandóak 1-2 órát várni, mire kapnak valamit. Viszont cserébe nagy adagokat adnak. A kávé feledhető, a limonádé szirupos, a krumpli mirelit. A tisztaság sem a hely erőssége. Hezitáltam, hogy ajánlom vagy sem. Magamnak még egyszer semmiképpen, de biztos van, akinek be fog jönni.
Április végén jártunk ismét itt. Fantasztikusan jó idő volt,jól éreztük magunkat. Telt ház volt ez kissé lassította a kiszolgálást, de ráértünk. Motorosok és más vendégeket is láttam csalódottan elmenni. Javaslom, hogy aki ide tervezi a kirándulást a kastélyba, bányászati múzeumba vagy környékére, mindenképpen foglaljon helyet ha itt szeretne étkezni.
Egy esti csavargás alkalmával jártunk ott. (Kicsit fèlve mentünk,mert már előfordult hogy 20 óra után nem volt kiszolgálás más étteremben. ) A környezet gyönyörű. Ami nem tetszett: a terasz nagyon sötèt,az ètlapot is alig lehetett elolvasni a fèny hiánya miatt.
A kicsi szilikon lámpák nem sok mindenre jók az asztalokon,főleg hogy még a színüket is változtatják. Ami nagyon pozitív: az ételt nagyon hamar felszolgálták ,ízlésesen volt elkészítve,és az íze is kiváló volt. 2 személyes tálat ettünk. A személyzet nagyon kedves volt. Ajánlani tudom bárkinek aki arra jár
Nagyon szép helyen tóparton áll az étterem Hatalmas terasza van, ami szép időben pazar lehet de most mar október van. . sajnos ,így bent kellett leülnünk szombat délután . Sokan voltak ,épp volt 2 kisebb üres asztal ezen kivül mindegyik másik foglalt volt már. 3an érkeztünk,Éhesen:) Régota nézegettem a helyet mert jókat hallottam róla ,de most jött el az alkalom hogy betérjünk.
SZínes étel választék jellemzi,mindenki könnyen talál magának ízlésének valót. Pizzajuk is van igaz az étlapon nem volt fent csak szorolapon. (gyerekem azt akart enni de meggyőztem hogy majd maskor) Hatalmas adagokat kapsz,nem borsos áron. 10 e -ből(borravaloval)siman teli ettük magunkat. Desszert vagy leves nem fért volna mar be . Csak főétel volt,csirke és sertés. Az én adagom a bacon miatt sós volt,de nagyon finoman volt elkészítve. Én sem tudtam volna jobbat kreálni;) A többiek is elégedettek voltak ,friss és szépen díszített tányérokat kaptunk. Igaz a gyerekem tányérjan a rizs teljesen hideg volt. De nem is azt ette ,hanem a salátát és a corn flakes-es rántott csirke mellet. Én baconos-aszalt paradicsomos sajttal besütött karajt kértem ,burgonyával Nagyon ízletes volt ,annyira hogy máskor is megyünk mivel közel is van:)15km Pincérek nagyon kedvesek figyelmesek (fiatal lányok voltak). Tisztaság van és igényes minden,kényelmes műbőr székek(szeretem)A konyha gyors és pörgös volt ahogy figyeltem senki nem várt órákat semmire. Igy kell ezt csinálni kérem:)
Nem először jártunk itt a családdal, hiszen a helyszín csodálatos környezetben található. Korábbi emlékeink alapján az ételek minősége jónak mondható volt. Ezúttal is úgy gondoltuk, hogy minden rendben lesz. Nem így történt. Odaérkezésünkkor jelezte a személyzet, hogy kb. 20 percet várni kéne az asztalra, mert nincs szabad helyük.
Ez teljesen rendben van, kivártuk a 20 percet, majd visszatértünk. Egy pincér sem jött oda hozzánk, hogy segítsen, miközben az utánunk érkező 3-4 családot is asztalhoz ültették. Miközben további fél óra telt el, mire le sikerült inteni az egyik pincért, hogy rendelhessünk. Az italokat újabb negyed óra múlva elteltével kaptuk meg. Majd vártunk-vártunk, újra csak vártunk. . Eltelt még egy óra. Senki nem jött oda hozzánk. Kezembe kaptam az üres poharainkat és bevittem a pultoshoz, hogy inni szeretnénk. . talán így gyorsabb lesz. Illetőleg odaléptem a pincérhez, közöltem vele, hogy mióta várjuk az ételeket. Miközben ő jelezte felém, hogy az nem lehet, mert a nyilvántartásuk szerint a rendelést csak xy-kor vették fel. Igen, ez igaz, hiszen a rendelés felvételét követően csak fél óra múlva rögzítették a rendelésünket a rendszerben. . . . szóval szánalmas volt. . . majd nagy nehezen megkaptuk az ételt. Miközben egy másik asztal feldühödött tagjai beléptek, hogy akkor ők távoznak, mert 1. 5 órája nem kapják meg az ételüket. . . felajánlotta a személyzet, hogy elcsomagolja a ki sem vitt ételt, persze ezt nem fogadták el a vendégek. Távoztak. . A személyzet azt hiszi, hogy a helyzet magaslatán áll. De nincs egy olyan vezető köztük, aki koordinálná is a dolgokat és kezelné a kényes helyzeteket. . . kár érte, mert szép helyen van és jól főznek. . .
A majkpusztai remeteségben megtett kirándulásunk után tértünk be a rögtön mellette levő étterembe. A helynek nagyon szuper adottságai vannak, a remeteségben kifáradt turisták tudnak egy jóízűt ebédelni, miközben gyönyörködhetnek a közvetlen mellettük levő tóban. Nyugalom, csend, természet,csodás kilátás a teraszról, ízletes ételek, mi kellhet még?
Rögtön házi limonádéval, házi eperszörppel indítottunk, nagyon ízlett mindkettő, és tényleg házi volt. Az elsőnek kért eperkrémleves túróhabbal - bár a kedvenc kéthelyi Lóki csárdában kapható eperkrémlevest nem körözi le, de nagyon ízlett, és kimondottan jólesett a kora nyári melegben. A főételre mondjuk kicsit várnunk kellett, bár nem voltunk sokan a vendéglőben, de még nem volt zavaró, mert közben gyönyörködhettünk a tájban. A kért főételek nagyon finomak voltak, szarvasragu burgonyás lángossal- rendkívül jópofa tálalás, és laktató. Az én sertésbordám szárított paradicsommal, mozzarellával is korrekt adag volt, szépen kitálalva, szóval meg voltam elégedve. A kiszolgálás udvarias volt, rögtön ugrottak, amikor kértem még egy plusz uborkasalátát. Összességében nagyon tetszett a hely, jó, hogy a szuper helyszínhez még ízletes ételek is társulnak. Mindenképp ajánlom annak, aki erre jár.
Ebédre tértünk be az étterembe,(foglalt asztal a teraszon) munkatársakkal. Jó idő,kilátás a tóra,hangulatos hely. A kiszolgálás gyors és pontos,a felszolgáló hölgy udvarias,kedves figyelmes és csinos. Az ételek nagyon finomak, izlésesen tálalva. Az árak....hát nem egy kocsmai szinvonal, de a jót érdemes megfizetni.
Egy kedves rokonunk születésnapját tartottuk az étteremben! Előre foglaltunk helyet, kinti teraszon kaptunk volna asztalt, de az időjárás miatt inkább szerettünk volna bent ebédelni. A pincérek készségesen megoldották ezt is, megterítettek. Változatos ételek és italok közül választhattunk, én személy szerint a szárnyasok közül választottam.
A Corn flakes bundában sült csirkét ajánlani tudom, nekem nagyon bejött! :) Többen voltunk, így mindenféle ételből rendeltünk. A kiszolgálás véleményem szerint gyors volt, nem kellett sokat várnunk és nagyon gusztusos tálakat kaptunk. Mennyei ízek, nagy adagok, kellemes hangulat! Nem is tudtam megenni mindent, így elcsomagolták a végén.
Vacsorázni tértünk be a vendéglőbe. A külső teraszon volt már csak hely, mert esküvő volt, de ezt mi nem vettük észre! Gyorsan, szakszerüen lettünk kiszolgálva, és a vacsora is gyorsan elkészült, ami nem csak mutatós, de igen ízletes is volt.