Valljuk be, van egy jó adag szubjektív elem egy beszámolóban. Az, hogy 25-30 percet kell az ételre várni másképp csapódik le, ha sietünk és másként, ha jól elbeszélgetünk közben. Másként vesszük, ha valahol nincs halászlé, s egyáltalában nagyon szűk az étlap, amennyiben pont azt akarunk enni s másként, ha csak kedvünk szottyan még rányomni az ebédre valamit.
A Petróczi csárdába jókedvűen ültünk be, nem akartunk semmi különöset, tán még enni sem feltétlenül, elvégre ebéd után voltunk, de amikor megláttuk, hogy van fél adag a pacalpörköltből, akkor egymásra néztünk s úgy döntöttünk, ketten megeszünk „desszertként” egy fél adagot. S így is lett. A pacal ízre-állag remek volt (esztétikára nem feltétlenül, jobb szeretem a szép piros perkelteket) és nagyon jól esett. A Petróczi csárdában egyébként tényleg nagyon szűk az étlap, az itallap is, az árak viszont barátságosak, a kiszolgálás udvarias és gyors. Pont azt kaptuk, amit vártunk, így igen kellemes élménnyel távoztunk.