2015-ben Árpádházi-Szent Erzsébet áldozatos életének emlékére állította Öttömös Község Önkormányzata és a lakosság, a kirándulni, pihenni, kikapcsolódásra vágyók legnagyobb örömére.
Nem vagyok benne biztos, hogy mindenhová érdemes kilátókat építeni. Magyarországon már egy külön vicc-kategória a kilátóépítés, annak költségei, fenntartása, állagmegóvása, haszna, stb. És ugyebár van lapos falu, ahol már négy kilátó is díszíti a környéket. De lehet, hogy külön iparág, és valaki nagyon belejön a kilátóépítésbe.
Öttömösön sem voltam benne biztos, hogy ide nagyon kellett volna, nem tudom, Szent Erzsébet örült-e neki, akinek a nevét lenyúlták ehhez a tudta nélkül, de lehet, hogy Szent Erzsébet nagy földrajztudós is volt. Lehet, hogy nem tudták mire hasznosítani ezt a térséget a falu szélén, hát építettek ide egy korszerű játszóteret, ami nagyon hasznos, és dicséretes dolog. És akkor ebbe tartozik bele a kilátó is, jó levegő, mozgás a szabadban, hát felmászol, mert amúgy kihívás, ha már ott van, én is felmásztam persze, elnézelődtem a tájon, más nem járt arra, csak én. De azért te is megnézheted.