A Velencei–tó északi partján található étterem olyan helyen épült, ahol a halászok már 150 évvel ezelőtt is jelentős számban képviselték magukat. A halászcsárda épülete a nyitott, 200 fős kerthelységével akár rendezvényeknek is otthont adhat, de alapvetően a téli időszak kivételével minden nap halakból, szárnyasokból, sertéshúsokból készült ételek széles választékával és élőzenével várják vendégeiket.
Bicózás közben megéhezve tértünk be az étterembe. A sok ember láttán, biztosak voltunk benne, hogy valami extra finom fogással lepnek meg bennünket. . . . , sajnos tévedtünk. Az adagok hatalmasak voltak, viszont az ízekben és az ételek frisességében volt némi kivetnivaló.
Nem akkor készültek, maximum a hal grillezése és sajnos a fűszerek is elkeveredtek valamerre, mert a mi tányérunkon se híre, se hamva nem volt. A pincérre viszont egy rossz szavunk nem lehet, Neki jár az ötös.
Véletlenül kerültünk ide, nagyon megéheztük és gyorsan kerestünk egy helyet, ahol jóllakhatunk. Maga a hely kívülről és belülről nagyon egyszerű, a környezet nem túl szép, nem is rossz, olyan semmilyen. A kiszolgálás gyors és udvarias. Az étel adagok hatalmasak, ekkorát eddig csak egy másik [moderálva - a szerk. ] étteremben ettem és nagyon ízletesek is.
Évek óta járunk a Halászcsárdába, és nagyon szeretjük. Finom ételek, nagy adagok és korrekt ár.Külön örömömre szolgál, hogy nem sózzák agyon az ételt. Nálam az első helyen áll! Nem véletlen, hogy nyáron ebédidőben nehéz szabad asztalt találni, érdemes előre lefoglalni. Köszönet a Csárda minden dolgozójának!!!!
Csendes, hangulatos hely. Az asztalfoglalás kicsit nehézkes, odaérkezésünkkor csak ácsorogtunk a teraszon, mire megszánt minket egy pincér és kerített egy szabad asztalt. Az asztalunkhoz tartozó pincér, nem igazán volt kedves, csak a borravalóval tudtuk mosolyra fakasztani, de egyébként udvarias volt. Az étel átlagos, semmi kiemelkedőt nem tapasztaltam.
Annyira jó hely,hogy csak előre lefoglalva lehet bejutni. Egy rokoni találkozó kapcsán voltunk itt ebédelni. Étel igényünket előre leadtuk, igy gyorsabb volt a kiszolgálás. Csapatunk 40 főböl állt. A kiszolgálás gyors volt,készséges,barátságos pincérekkel. Az ételek beváltották a hozzáfüzött reményeinket,finomak és"óriás"adagok voltak.
A hangulat kedvéért minden évben teszek itt egy próbát, de talán ez volt az utolsó alkalom. Kb. 10 éve itt realizáltam először, hogy a harcsapaprikás afrikai harcsából is készülhet egy tradicionális halászcsárdában (ezt a pincér kérdésemre elárulta).
Az persze nem nagy baj, hogy a ponty hortobágyi származású, de a fogasként árult pangasius végképp betett (ez szubiektív megítélés, igyekszem nem enni pangasiust, de azért nem tévesztem össze a fogassal). Nagyon sajnálom, remélem egyszer majd megjavulnak.
Nyáron lehetetlen ide eljönni, csak úgy! Előre be kell jelentkezni, mert elég nagy a forgalom. Mi is így jártunk, kidobtuk a benzinpénzt, nem engedtek be ebédelni, mivel nem volt időpontunk. Egyébként nem annyira jó hely, inkább egyedüli a velencei tó északi oldalán, az autópálya kijáró mellett.
Nagy szerencséje, hogy nagyot lehet kirándulni innen, akár gyalog is, tehát egynapos program is szervezhető ide (Pákozdi emlékhely, arborétum, hajóállomás) máskülönben szerintem kevesen lennének. Egyszer azért ősszel bejutottunk foglalás nélkül is. Kint terasz, a benti részről nem tudok leírást adni, mert kint voltunk. A pincér egyből megtalált, készséges volt. Mindenfajta étel megtalálható az étlapon a halaktől a marhán keresztül akár a túróstésztáig is. Az adagok kifizethetők, de nem laktam jól. Az épület nem olyan szép, hogy az vonzzaná az embereket, az ételek nagysága sem, kifejezetten specialitások sincsenek, tehát nem értem miért van itt néha teltház.
Régóta készültünk felkeresni a halászcsárdát. Megérkezésünkkor többen is voltak,de minden szabad asztalon foglalt tábla volt. Így lehet a vendégek között szelektálni. Mivel öten voltunk,így "mindjárt" lett asztalunk. A megrendelt ételekre/halászlé,rántott hal/ kb. 30 percet vártunk. Az ízek az átlagnál gyengébbek voltak.
Amikor fizetni akartam pontosan 42 percet vártam a számlára. Megjegyzem bankkártyás fizetés nincs,csak kp. A hely harmad osztályúnak van kiírva,de ez szerintem túlzás,mert inkább hatod osztályú összegezésünk alapján.
Hirtelen ötlettől vezérelve egy vasárnapi ebéd után indultunk Velencére először egy kis pihenés a Thermálba, után gondoltuk, hogy vacsorázunk egy jót. Hazafelé találtuk meg a csárdát, sok autó volt a parkolóban (gondoltuk, hogy itt biztos jól főznek- hát nem) Belépve retró hangulat kerített hatalmába: gépi kóla, ásványvíz nincs csak szóda, de nem baj a régi halászcsárda ízek, majd jönnek, hát nem.
. . Harcsa és fogas halászlé, jó a sűrűsége, jó a hal, valóban harcsa és fogas, de valahogy mégse az igazi--> állott íze volt! Nem jött be! Leves után háromnegyed óra, Pontyfilé roston, gombás paprikás mártással és csuszával: Ponty jól megsütve paprikás mártásban, csusza úszik a vízben, szétfőzve és MINDEN TÖK SÓTLAN egy gramm se volt SEMMMMIN! Fogas rántva, valóban fogas nem Pangasius, meg hasonló turpisságok, sótlan ez is, túlsütve van és az egyik szelet enyhén szagos, félretoltuk fizettünk, elmentünk, többet nem jövünk. . .
Egy jó kis őszi Velencei tavi kirándulás részeként látogattunk el a Szúnyog szigeti halászcsárdába. Előre asztalt foglaltunk, hogy biztosak lehessünk az aznapi ebédünkben. Most sem csalódtunk, ahogy eddig sem. Nemcsak a kedvenc halászlevünk volt ízletes, a frissen sültek is kiválóak voltak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.