Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vegyes élmény egy nagyon retró helyen

Kishalász Bisztró PaksKishalász Bisztró Paks a térképen

Átlagos 2024. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2024. július 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A kommunista idők relikviája a Kishalász bisztró. Önkiszolgáló rendszerben működnek, büfé stílusban, a sült halak a pulton várják a sorsukat lámpa alatt. Tartanak készételeket is, ezeket rendeléskor rögtön kézhez kapja a vendég. A kopottas beltér retró hangulatú, nyáron bereked a hőség, a teraszról szép kilátás nyílik a Dunára s legalább mozog a levegő.
Hagyományos magyar konyhát visznek, az általunk rendelt ételek mellett kínálnak babgulyást, töltött káposztát, sült keszeget, busát, amúrt, harcsát, csukát és kecsegét. Az árak rendkívül kedvezőek, egyes halak esetében közelítik az alapanyagárat (ponty 5000 ft/kg, süllő, kecsege, harcsa, csuka 8000 ft/kg).
A halászlé élvezetes, leve koncentrált, egy árnyalattal sósabb az optimálisnál, de nem zavaró, a hal kissé túlfőtt, viszont az alapanyag friss volt. Haltej is akad benne, nem kevés, mindez 2500 forintért kifejezetten jó vétel. Sajnos nem mondható el ugyanez a pacalpörköltről, melynek szaftja nem pörköltjellegű, hanem pürés, a pacal állaga nem rossz, összességében a fogás nem élvezhetetlen, de jónak sem mondanám. A mellé adott kenyérnél rosszabbat elképzelni is nehéz, a legolcsóbb nagyipari minőség, de még csak nem is friss, teljességgel élvezhetetlen, tunkolás esetében is, életemben először kenyér nélkül ettem meg az egész adag pacalt. A sült ponty ízletes, kár, hogy kihűlt, a melegítőlámpa nem tette megfelelően a dolgát. Az uborka élvezhető. Minimális igyekezettel ebből egy jó helyet lehetne csinálni. Egy pörköltet bárki meg tud főzni, ha a halakat frissen sütve adnák, egyből megugrana az élvezeti értékük, s friss kenyeret felszolgálni, illetve kedvesnek lenni nem nagy művészet. Megpróbálhatnák.
A kiszolgálás nem kedves, nem szívélyes, mi több, a pultos ráteszi a megsült pontyot a mérlegre anélkül, hogy legalább egy papíralátétet helyezne oda előbb. Hasonlót csak a Ceausescu idők alatt tapasztaltam, akkor is csak a legrosszabb helyeken. Belépve határozott hangon köszöntem, választ nem hallottam, nem merem kijelenteni, hogy nem viszonozták a köszönésemet, de azt igen, hogy ha meg is tették, akkor azt úgy, hogy nem jutott el a címzett hallószervéig.
Nagyipari söröket és multiüdítőket, továbbá magyar tömegborokat kínálnak kedvező áron. Pécsi Szalon sör van csapon, ezt értékeltük.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (15)
Kishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - EgyébKishalász Bisztró Paks - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Nagy Szálloda Paks - Napi árak félpanziós ellátással
Erzsébet Nagy Szálloda Paks
48.900 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Akciós Kastélyélmény
Fried Kastély Hotel Simontornya
62.896 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval