2017. január 2.a párjával járt itt 25 Hofi Gézátol kölcsön vett kifejezéssel éltem a címben, nem véletlenül. Két egymás követő nap jártunk itt. Bár az étterem neve retro, semmilyen retro hangulat nem ad, kicsi, több embernek elég szűkös, még a galériával egyött is. Talán maximum 20-25 fős lehet összesen.
Első nap csak egy jeges kávét ittunk, amive semmi bajunk sem volt, és az étlapot átnézve arra jutottunk, hogy a másnapi ebédet itt költjök el. Másnap délben beültünk ebédelni. Aránylag gyorsan le tudtuk adni a megrendelést. fél óra múlva már gondolkodtzunk mi lehet, mert a pincérnő felénk sem néz. 45 perc múlva megkérdeztem kapunk-e egyáltalán valamit, ekkor negyed óra türelmet kértek még, amiből újabb fél óra lett, így jóval egy óra elketével ( mintegy egy óra tizenöt-húsz perc alatt ) kaptuk csak meg a rendelésünket. Közben a kiszolgálásban kapkodás, telefonálgatás, szervezetlenség, többek között a kiszolgáló telefonon próbált valakit elérni, hogy beugorjon segíteni, amikor a vendégek száma ( velünk együtt ) összesen 6 fő volt ! Akkor mi van, ha még vendégek is vannak ? Amúgy az ételekkel nagy baj nem volt, bár pl. a sertés szűz mellé adott gomba mrtás a sok citromtól szinte ehetetlenül savanyúra sikeredett, de maga a hús jó volt ( igaz ezt nehéz elrontani ). A kiszolgálás hangulata szigorú volt, nélkülözött minden előzékenységet vagy mosolyt, úgy éreztem zavajuk a céget, hogy egyáltalán ott vagyunk. Amit a végén erdemes lett volna megtenni, akár egy kávét, akár némi desszertet felajánlva a probléma élét talán el lehetett volna venni, legalább annak a látszatát keltve, hogy érdekli őket a vendég véleménye, vagy kedve. Így azonban senkinek nem ajánlom a helyet, hacsak nincs néhány fölösleges órája amíg kint esik az eső, bent ugyanis a várakozás alatt dögunalom van. Inkább fizetem máshol az összeg dupláját csak érezzem jól magam. A végén még egy elköszönést sem kaptunk.
Retro Étterem & Pub válasza
Kedves Vendég!
Sajnálattal olvastam tapasztalatait, de had fűzzek hozzá néhány gondolatot!
Az éttermünkbe betérő vendégek túlnyomó többségének nem volt kifogása a hely hangulatával, pláne a nevével, de mint tudjuk szubjektív dolog!
Éttermünk menü ill.
pizza kiszállítással is foglalkozik az a la carte mellett
, de kiegészül egy harminc fős különteremmel is! A déli órákban, még ha úgy is tűnik nem sokan vannak, a telefonon leadott rendelésekkel is kell foglalkozni!
A 'valaki beugorjon segíteni' ebből a megvilágításból talán másként hat!
Talán a kommunikáció a 'pincérnővel' másként is lehetséges, aki egyébként lelkiismeretes munkatársunk. Sajnos az ételekről nem sok szó esett, de a gombamártásban nincs citrom, csak fehérbor. Még annyit hozzá fűznék, hogy az építő jellegű kritikát elfogadjuk és meg szívleljük,de ez a bejegyzés tele van rosszindulattal ezt viszont sajnáljuk! A köszönésre nagy hangsúlyt fektettünk idáig is!
Tisztelettel Mácsik ferenc
2017. január 31., Mácsik Ferenc, tulajdonos