Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Paks legjobb étterme vita felett

Sár-Kert Étterem PaksSár-Kert Étterem Paks a térképen

Kiváló 2024. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2024. július 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Paks épített örökségének gyöngyszeme a Sárgödör téri parányi pincefalu. Itt nyitott meg a Sárt-kert étterem két régi egybenyitott présházban. A berendezés, a térkialakítás egyszerre rusztikus, hagyományőrző és korszerű: gerendás mennyezet, ötletes és szemgyönyörködtető világítótestek, hajópadló, szolid bútorzat. Jó időben hangulatos, tágas teraszt működtetnek, mely szép kilátást biztosít az óváros e különleges részére. Az asztalon só-, bors és chilidaráló, bourdeaux-i típusú borpalackban élő virág.
A konyha a Kárpát medence legnépszerűbb gasztronómiai irányzatát követi: helyi, olasz és nemzetközi fogásokkal várják a vendégeket. A konyhát Szeip Ádám mesterszakács vezeti.
A borlap igényes, átlag feletti, közel félszáz minőségi nedűt kínálnak ügyesen összeválogatva a különböző történelmi magyar borvidékek minőségközpontú termelőitől, némi szekszárdi hangsúllyal. Egy-két paksi sillert azért szívesen láttunk volna a borlapon. Négy bort decire is kimérnek.
Pilsner Urquell-t csapolnak, palackban is csak multisöröket tartanak, pedig ehhez a helyhez illene a sokak által az ország legjobb sörfőzdéjének tartott, már szóba került Brew Your Mind szortimentjéből néhány darab. A tömények igényesek, Magamnak főztem pálinkák, prémium rumok, whiskyk és ginek sorjáznak a választékban.
Egy másik helyen evett csirkeszárny tisztes adag volt, így rendelésünk a mezze címszó alatt felszolgált vegyes előételre és egy desszertre szorítkozott. A padlizsánkrém jól sikerült, harmonikus, jó ízegyensúlyú volt, a céklás fetakrém kiváló, a hummusz sem okozott csalódást, ízre, állagra egyaránt megfelelt a várakozásainknak. Nagy kár, hogy készen vásárolt ipari pitát adnak mindehhez, miközben helyben sütött pizzakenyeret is kínálhatnának, az élmény nagyságrenddel jobb lenne. A vegán süti, mint megtudtuk, készen vásárolt, viszont kifejezetten ízletes.
A kiszolgálás vegyes képet mutatott. A formálisan udvarias fiatalember, aki fogadott, nem különösebben szívélyes és motivált. Hölgy társa viszont lelkes, kedves és kommunikatív.
Összességében megadom a helynek az 5 pontot. Felfele kerekítettem 4,5 pontos konyha esetében. A beltér megérdemel 5 pontot. A kiszolgálás pedig átlagolva 4,5 hasonló a helyzet a konyhához.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Sár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - EgyébSár-Kert Étterem Paks - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Nagy Szálloda Paks - Napi árak félpanziós ellátással
Erzsébet Nagy Szálloda Paks
48.900 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Akciós Kastélyélmény
Fried Kastély Hotel Simontornya
62.896 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval