Magyarországon az 1950-es évek elején kezdtek foglalkozni az atomenergia békés célú alkalmazásának lehetőségével, és 1966-ban született meg a kormányközi megállapodás a szovjetekkel az atomerőmű felépítéséről.
Nyitva tartás:H-P 8-15, Szo 9-13Kutatási idő: K-Sze 8-15 KiállításokA bizalom képernyője - A nukleáris energia békés célú alkalmazásaAz állandó kiállításunk és az üzemlátogatás lehetősége nagyban hozzájárult az atomenergia hazai elfogadásához. A kiállítás - egy rövid helytörténeti ismertetővel - 17 stációban dolgozza fel az atomenergia békés célú felhasználását fotók és grafikonok segítségével. Látványos a blokkvezénylő és a reaktorcsarnok üvegfalon keresztül történő megtekintése, amely a kérdések sokaságát indítja el. Az elhelyezett játszógépek a helyes válaszokra zsetont adnak, melyekért a nyertes többféle ajándéktárgy közül választhat. Atomkorba léptünkA kiállítás több kisebb és nagyobb tematikus részből áll, amelyek az atomerőmű építésének, üzemeltetésének történetét, és hozzákapcsolódóan a tárgyi emlékeket mutatja be az 1960-as évektől napjainkig. Nagy Előd kiállításA látogatóközpontban találhatók Nagy Előd festőművész alkotásai, melyek az erőmű építésének fázisait örökítik meg. Nagy Előd 1979 őszén látogatott először az atomerőmű építkezésére, ahova Szabó Benjámin kormánybiztos hívta meg, majd 1981-től szerződés is köti az atomerőműhöz.
Kihagyhatatlan 2022. szeptember 22.a párjával járt itt
Azért adtam ezt a címet , mert a Paksi Atomerőműben 2 kiállítás van. Ez a gyárterületen belüli , a főbejáratnál lévő a Látogatóközpont, amelyről később írok. Aki ide, azaz az Atomenergetikai múzeumba akar jönni, annak fel kell hívnia a múzeum telefonszámát, személyi igazolványszámot, nevet leadni, jelentkezni a 2-es portán, ahová külön kijönnek értünk autóval.
Az egész mizéria azért van, mert üzemterületre lépünk. Egyébként bent a "csarnokban" a gyár történeti kiállítása van. Régi eszközök, műszerek, ruhák, irányítóközpont stb. Mivel gyárban dolgozom, élesnek gondoltam a -remélem nekünk szóló- tűzriasztást, és majdnem menekültem a kijárat felé. Aztán rájöttem, hogy nem a munkahelyemen vagyok, kinéztem az ablakon, nem futott senki. Tehát élménykiállítás éles tűzriasztással. A legfontosabb! A kiállítás INGYENES!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 5 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.