Pannonhalmi Zsuzsanna keramikus alkotása egy kör alakú, terméskőből készült szökőkút közepén áll, és két szarvast valamint egy őzet ábrázol. A szobrok porcelán-samottból készültek és színezettek. Ez az alkotás technikailag is jelentős, mivel az ismert kerámiaszobrok közül a legnagyobb egyben, 1300 C°-on égetett szobor.
Nos, akárhogy is nézzük, itt valami nem stimmel. Számolom egyszer, kétszer, majd újra, de csak két szarvas van ezen a kúton, a neten róla szóló képeken meg három. Két bika meg egy tehén. Mi történt? Hová lett? A legtöbbször khmm. . . "fémbarátok" szoktak közreműködni bizonyos szobrok eltűnésében.
Vagy volt valami izé, nemzeti családmodell-program, hogy két hím nem lehet egy szobron egyetlen nősténnyel. . . ma már bármi lehet. Én mindenesetre így találtam.