Gyenge 2015. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. július 23.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A minap nagy hirtelenséggel megnyitott étterem a korábbi Akác vendégló helyén Paloznakon. Tetszetős, de kissé zavaros a kialakítás, a raklapépítészet már nagyon elcsépelt. Rendkívül udvarias és kedves a személyzet, jó részük mosolyogni is tud. A Homola Pincészet kiváló borait lehet többek között kortyolgatni, nem ártana, ha a fröccsbe több szénsav kerülne. Az egyéb italválszték is bővítésre szorul (pl. nincsen Campari). Nagyszerűen összeállított étlap és napi ajánlat alapján lehet választani. Nyitás után egy héttel élményszámba menő csodás ételekkel találkoztunk, majd még egy hét elteltével jött a hidegzuhany: ugyanazok a fogásokat hogyan lehet egy héttel később így elrontani! Szintén érthetetlen, hogy szombat délután hogyan hiányozhat szinte minden második tétel az étlapról? Elfelejtettek alapanyagot rendelni? Nem tudták, hogy jön a hétvége? Nagy lelkesedéssel kezdtük látogatni a helyet, de a hirtelen tündöklés után gyors bukás szaga van a dolognak. Még nem késő, a tulajdonosnak gyorsan és tartósan rendbe kellene tenni a dolgokat.
A Sáfránkert étterem kiemelkedő, a fine dining irányában kacsingató hely Paloznakon. A beltér és a terasz csodás, vendégmarasztaló, a dizájn csillagos ötös. Aznap már leteszteltünk két helyet s még állt előttünk legalább egy, ezért csak két előételt meg egy desszertet ettünk. Ezek közül az...
A tavalyi nyár nem csak a Balatoni kempingezős nyaralásról szólt csak a családunknak, hanem egy gasztronómiai kirándulásról is. Egy kiadványból választottunk ki helyeket és igyekeztünk minél több étterembe eljutni. Az egyik ilyen „tivornya-túránk” Paloznakra vitt el minket. Mi azok...
Ha a vendéglő közepes lenne, akkor is érdemes lenne elutazni ide, mert Paloznak varázslatos. De a vendéglő se nem közepes, se nem átlagos. Teszik ezt úgy, hogyelőször alig találtuk meg: a nyolcvanas években épült bolt egyik felét fogllaták el. Belépve viszont nyoma sincs a kocka egyen és...