Jó 2017. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. július 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha a vendéglő közepes lenne, akkor is érdemes lenne elutazni ide, mert Paloznak varázslatos. De a vendéglő se nem közepes, se nem átlagos. Teszik ezt úgy, hogyelőször alig találtuk meg: a nyolcvanas években épült bolt egyik felét fogllaták el. Belépve viszont nyoma sincs a kocka egyen és igénytelen stílusnak! Kívül belül ízléses, kellemes a légkör. A felszolgálók csak fokozzák a hangulatot: kedvesek, segítőkészek, profik. Barátunk mentás limonádét kért, a felszolgáló hölgy rögtön mondta, hogy megoldják. A másik felszolgáló hölgy (szintén kedves, és csinos) be is lépett a fűszerkertbe, frissen levágott néhány mentaágat, és már meg is volt a mentás limonádé. A borok kiválóak, pont jó hőmérsékletűek a nyári melegben. Az ételeket sem érheti kritika. Bár lehet, hogy egyeseknek fura a keleti fűszerezésű halleves a Balaton mentén, szerintem viszont frappáns ötlet arra, hogy a Balaton-parti vendéglősők nem kapnak megbízható forrásból friss balatoni halat. Grillezett főételeket választottunk, amit a kerti látványkonyhában készítettek, kifogástalanul. A desszertek egy picit elmaradtak a többi ételtől, ezen lehetne még mit átgondolni, javítani.
A Sáfránkert étterem kiemelkedő, a fine dining irányában kacsingató hely Paloznakon. A beltér és a terasz csodás, vendégmarasztaló, a dizájn csillagos ötös. Aznap már leteszteltünk két helyet s még állt előttünk legalább egy, ezért csak két előételt meg egy desszertet ettünk. Ezek közül az...
A tavalyi nyár nem csak a Balatoni kempingezős nyaralásról szólt csak a családunknak, hanem egy gasztronómiai kirándulásról is. Egy kiadványból választottunk ki helyeket és igyekeztünk minél több étterembe eljutni. Az egyik ilyen „tivornya-túránk” Paloznakra vitt el minket. Mi azok...
Régi cél volt az étterem de picit csalódás volt a hely....kiszolgálás az jó levesek kimondottan finomak és kreatívak ....sajnos a főételek már nem igazán hozzák a hely színvonalát ....minden grillezett ami picit egy síkúvá teszi a főétel fogalmát......picit kreatívabb ételt várna az ember és nem...