Nyitás óta tervezem a magyar gasztronómia eme fellegvárát meglátogatni, a nemrégiben végre sikerült útba ejteni Nyugta-Magyarországról hazafele jövet. A beltér letisztult, elegáns, a kilátás szemet gyönyörködtető. A kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak. Az étlap átgondolt, a választék korrekt, a nemzetközi és a magyar konyhában gyökerező ételkompozíciók izgalmasak egytől-egyig. Hosszas esélylatolgatás után szezonális ajánlatból választottuk a levest, a bouillabaisse-t (1450 ft), az egyik főételünket, a pirított lazacfilét spárgás quiche-sel és hollandival (4550 ft) valamint egyik desszertünket, a kókuszos panna cottát bencés meggylikőrrel és fügével (1450 ft). A kagyló kissé túlfőtt, de a paradicsomos alaplé üde volt és friss, akárcsak a rák, a lazac az én mércémmel túlkészült, de még maradt némi szaftosság benne, nagyon jó volt viszont a quiche, a hollandi s végső soron az összhatás. A panna cottaban viszont a sok zselatin miatt nem sok élvezetemet leltem. Magyarán a leves és az főétel belefér a jó, sőt, a nagyon jó kategóriába, a desszert már nem, azt jobb lett volna nem rendelni. Az állandó étlapról az étkezés csúcspontját jelentő sertésszűzet kértük ropogós sertésfüllel, sült karfiollal és újhagymás burgonyapürével (3980 ft) továbbá kávés csokoládétortácskát mangóval (1550 ft). Ez két kifogástalan, eredeti, ötletes fogás volt, külön kiemelném a virtuóz tálalást s nem utolsó sorban a kiváló ropogós fület illetve tökéletesen megsütött szűzet. Társam vezetett, így én nyugodtan ihattam, kértem a saját pincészettől egy deci Sauvignon Blanct (620) és egy deci fehér Heminát (790). Jó borok ezek, nem először volt szerencsém hozzájuk. Összességében leszögezhetjük, hogy jól elgondolt, ügyesen megvalósított és szemet gyönyörködtetően tálalt ételeket kaptunk, a panna cottás gikszert készséggel elnézzük az összélmény szemüvegén át tekintve. A Viator méltán kerül fel évről évre a legjobb száz magyarországi étterem listájára.