A Vero-Hotel Arany Griff évszázados törénelmi hagyományokat, hangulatot kínál vendégeinek. Tánctermében megyebálokat és színielőadásokat tartottak, Mikszáth regényhőse, Noszty Feri is itt mulatott, és híres költőnk, Petőfi Sándor az épület falai közt írta meg Szín és való című versét.
Igaz egy akcó keretében voltam ott a mennyaszonyommal ami egyben termékbemutatót is meghalgattunk a szobánkban nem müködött a wc lehuzó és a tv távirányitó sem amit kértünk ,hogy cseréljék ki benne az elemeket a szobában és a mellékhelységben csatorna szaga büzlött és az ágy is egész éjjel recsegett és ropogott minden megfordulásnál és éppen akkor voltak még a felujítási munkálatok is a szállodában ezért az ételt is máshonnan szállították oda.
A kultúrtörténeti hagyományait megőrző Griff Szálló több mint kétszáz éve fogadja vendégeit Pápa központjában. A Fő tér és a Fő utca sarkán áll egy épület, amely nevét az Esterházy-család címerében szereplő madárról kapta: a Griff szálló. Sokáig beszálló vendéglő volt. Nagy tánctermében egykor nagy bálok, előadások és zenés estek zajlottak.
Az épületet a rendszerváltás után helyreállították és ismét szállóvendégeket fogad, a hajdani tánctermében pedig tükrök sokszorozzák a mulatók társaságát.