Olvastunk a cukrászdáról, így kimondottan ezt kerestük. Nagyon hangulatos hely. Én dobostortát ettem, aminek a krémje és grilázs teteje is nagyon sötét színű volt a megszokottakhoz képest, de sokkal finomabb volt, mint az eddig megszokottak. A barátnőm fagylaltot evett, az is jó volt.
A minap sétáltunk a Király utcában és már jóval előtte megkívántam valami édességet, nosza keressünk egy cukrászdát. Emellett kicsit rossz szájízzel álltam neki a dolognak, mivel sok helyen manapság nem csak, hogy drágábban kaphatók a finomságok, de egyre csökken a méretük is feltételezhetően a konkureciaharc és a vendéglátóhelyek emelkedő kiadásai miatt.
Ezzel kapcsolatban sikerült kellemesen meglepnie a Caflisch cukrázdának, mivel nem, hogy kisebb adagot kaptam a címben említett francia krémesből, hanem a megszokott nagyságúból kettőt kitevő méretben rakták elénk. Az íze, állaga szerintem rendben volt. A képen már kicsit megnyomorgattuk a sütit, ezért dőlt, mint a pizai ferdetorony. Nagyon meg voltunk vele elégedve. Ajánlom másoknak is.
Imádom ezt a cukrászdát. A Somlói galuska isteni, férjem mindig kettőt eszik belőle, én pedig a Trüffel csoki torta kedvelője vagyok. / Alkalmakra is mindig ilyet rendelek. / A limonádé fenomenális, rengeteg gyümölccsel, és nem édes löttyökkel készül. Kávéból rengeteg fajta van, melange a kedvencem, de a latte is szuper.
A cukrászda nagyon szép, tiszta, kovácsolt vasból a székek, pihe puha párnákkal. A tulajdonos hölgy szinte mindig ott van, nagyon kedves, beszélget a vendégekkel. Nyugodtan mondhatom a törzsvendégekhez tartozunk, mindig édes szájízzel távozunk!
Meglehetősen éhesen mentünk be a Caflish nevű nagymúltú cukrászdába, ahol nem túl izgalmas sütik, kissé eklektikus beltér és kedves kiszolgálás várt. Pogácsát és croissant rendeltünk, egyik sem nézett ki túlságosan jól, de nagyon finomnak bizonyult mindkettő. Világos, itt valaki kis tételben, házilag készíti el ezeket a klasszikusokat.
S aki már készített otthon croissant-t, az tudja mennyi munka van vele. Százszor inkább egyem egy házi készítésű, nem tökéletes képviselőjét e műfajnak, mint egy félkész tömegárut, amit csak bedobnak tíz percre a sütőbe. Összességében jó élmény volt a valaha szebb napokat látott Caflish.
Két anatómia között úgy voltunk az egyik barátnőmmel, hogy keressünk valami cuki kis helyet a Király utcán. Így tévedtünk be a Caflischba. Nagyon tetszik a hangulata, a székek, a falmatrica és persze a kínálat. A süteményből a Bounty szeletet választottam és hozzá kókuszos Cappuccinót. Nagy adagot kaptam, bár bevallom picit drága.
A kiszolgáló lány nagyon kedves volt, beszélgettünk is vele, mosolygott. A zenelista is illik a hangulathoz, ha egy szóban kellene összefoglalnom a helyet, akkor az a mesés lenne. Remélem lesz még szerencsém ismét betévedni ide.