Egy marhaburgert rendeltünk, illetve egy tépett disznóhúsos burgert. Mindkettőben gusztustalanul fonnyadt volt a saláta, egy-egy karika paradicsomot még hozzátettek a húsok tetejére. A marhapogácsa szikkadt és sápadt volt, a disznóhúsos burgerbe pörköltet nyomtak jó sok ketchuppal. Életünk legrosszabb burgereit ettük, illetve hagytuk ott :(
Pécs belvárosában járva, azt figyeltük, hol vannak a legtöbben. A Lezser bistróra esett a választásunk, mert ott csak egy szabad asztal volt. Iszonyú gyorsan pörögtek a pincérek. Gyors rendelésfelvétel. Mi rántott borjút ettünk. Rendkívül frissen, forrón tálalták rövid időn belül. Finom volt.
Ahogy körbenéztünk, bármit rendeltek az emberek, hamar megkapták. Ez a benti szervezés minőségét tükrözi. Két dolog zavart csak. Mivel központi helyen vannak, az illemhelyek ugyan az emeleten kerültek kialakításra, mégis nagy forgalma lehet a látottak alapján . Ebédünk közben mögöttünk dohányoztak. Szerintem arról a pici teraszról nyugodtan távolabb lehetne menni.
Egy hely ahol jó a konyha, kedves a kiszolgálás és gyors.Az étlapon gazdag választék korrekt árakkal.Az étel (3 félét kóstoltunk)mind finom volt és nagy adag.Egyedül az zsúfoltság nem tetszett, az emeleten volt hely s asztalok nagyon közel voltak egymáshoz. Ettől eltekintve jó hely,máskor is elmennék.
Udvarias,gyors kiszolgálás és finom ételek. Kétszer vacsoráztunk ott az egy hét alatt és nem csalódtunk nagyon jó választás volt. Az ételek finomak,bőségesek,a desszertek csodálatosak. Első vacsoránk alatt feljött egy hatalmas vihar. A pincérek pillanatok alatt helyet adtak a benti helyiségbe,bekapcsolták a légkondit és nem néztek ki pusztán azért mert a desszert elfogyasztása után még maradtunk.
A pincér hölgy készségesen taxit szerzett kérésünkre,ami pont a vihar miatt nem volt egyszerű. Az eső elállta után 5 perc múlva a kérésére a lehető legközelebb ott állt a taxi. Köszönjük!
A hely teraszrészéről szép kilátás nyílik a Széchenyi térre. Jó időben szinte mindig tele van. De nem is csodálom! Az adagok nagyok, az ételek finomak, a pizzájuk isteni. Nyilván nem a legolcsóbb étterem, de szerintem megéri. A külföldiek is imádják, szóval ne lepődjünk meg, ha véletlenül angol itallapot nyomnak a kezünkbe. A kiszolgálás nem a leggyorsabb, de nem vészes.
Belvárosban sétálva tértünk be ide. Nagyon szimpatikus hely, kedves kiszolgálás és nagyon-nagyon finom ételek. Sokan voltak mégis minden időben megérkezett. Mi teljesen elégedetten távoztunk és tértünk vissza másnap is és akkor is nagyon finomakat ettünk a sokféle limonádéról nem is beszélve. Mi még biztos menni fogunk ha arra járunk!
Ahogy az összefoglaló címe is mutatja, ismét írok a Lezser Bárkonyháról. Januárban is itt jártam a csoporttársaimmal és megint újdonságokat próbáltunk ki. Pécs egyik nívós találkozóhelye, azaz a Széchényi tér szívében található. Remek kilátás, könnyen megközelíthetőség és még mindig udvarias kiszolgálás.
Bármikor mentünk, mindig sokan voltak, így ha nagyobb társaság megy, akkor érdemes asztalt foglalni. Igaz, a jó minőséget meg kell fizetni, de szerintem egyszer-kétszer belefér.
A legjobb Penne all'arrabbiata a városban. Mindig friss és ízletesek az ételek. Ha tehetném, minden nap ott ennék! Remek hangulat, kellemes környezet. Végre Pécsnek van egy igazán jó étterme. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem még sokáig megtalálható lesz. A közeljövőben ismét elmegyünk, mert már nagyon ennék egy jó olaszos ételt egy pohár borral!
Pécsi tartózkodásunk alatt kétszer is itt vacsoráztunk. Nagyon tetszett az étterem igényes kínálata és nem is csalódtunk. Az ételek finomak,igényesen elkészítettek voltak. A kiszolgálás udvarias és viszonylag gyors is volt,de lehet csak a mi tapasztalatunk kissé személytelen. A másnapra lefoglalt asztal nem ott volt ahol kértük,de szerencsére ezt meg tudták oldani. Összességébe ajánlom a helyet másoknak is.
Rómában élő lányom hazalátogatása alkalmával egyik hétköznap délben tértünk be ebbe a viszonylag új vendéglátó egységbe (mint Lezser Bárkonyha, mert előtte többféle néven üzemelt itt étterem). A teraszon foglaltunk helyet, kellemes rálátással a sétáló utcára. Mivel a heti többfajta komplett menükínálat nagyon megtetszett, azt rendeltem.
A spárgakrémleves különleges volt, a főétel rikottás töltött csirkemell grillezett zöldségágyon meg egyenesen remek volt! A gyönyörű tálalást látva a szomszéd asztalnál ülő hölgy is ezt kérte. Nem is beszélve a hozzá járó grátisz szörp és a süti (igaz jelképes volt)! ! Nem szokványos menü az biztos. Csak ajánlani tudom.