Kiváló 2022. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. április 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Morzsa az a hely, amiért bármikor érdemes autóba ülni vagy vonatra szállni, és elutazni egy ebédre, vagy egy vacsorára, de főleg mindkettőre. Az étterem a pécsi sétálóutcában, a Széchenyi térről nyíló Király utcában található, a Dzsámitól párperces sétára. A hely maga egyszerre pékség és étterem, vagy inkább bisztró. Az egész hely otthonos és barátságos, abszolút manírmentes. Szeptember óta 2x jártunk nálunk, mindkét látogatásunkról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Legutoljára egy disznótoros vacsorán vehettünk részt februárban, fél évvel korábban pedig egy városlátogatással egybekötött "tesztelésen" voltunk itt, és azóta is vágyunk vissza. Zseniálisak az ételek! A disznótoros vacsorán kóstolt töltött káposztáról, vagy a hagymás sült vér+morzsa kovászos pirítósról a mai napig álmodom! :-) A pékség&bisztró szerdától van nyitva, erre érdemes figyelni. Az étlap szezonális jelleggel változik, így szerencsére mindig vannak új kóstolnivaló ételcsodák.
Évente többször eljövünk ide, általában tematikus vacsoraestekre, de a szeptember más. Számunkra az ősz első hónapja évek óta Pécsről és Villányról szól, és ilyenkor főleg gasztrotúrát tartunk (meg persze kirándulunk is). A Morzsába mindig eljövünk. Ez alkalommal is izgalmas volt minden fogás....
A beltér letisztult, már-már puritán, de barátságos, az ember hamar otthon érzi itt magát, kifejezetten jó a fények beállítása. A kenyerek közelsége, a megrakott borospolcok is növelik az otthonosságérzést. Az étlapon az egyes fogások legfőbb alapanyagai szerepelnek felsorolásszerűen...
Ha Pécsen vagy a környéken járok, a Morzsa mindig kötelező program. Sőt, többször mentem Budapestről Pécsre kifejezetten ezért az étteremért. Pékségnek látszik - és valóban az is -, de emellett gasztro bisztró, változatos, kreatív fogásokkal, komoly borlappal. A séf és a tulajdonos remek izléssel...