Kiváló 2023. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évente többször eljövünk ide, általában tematikus vacsoraestekre, de a szeptember más. Számunkra az ősz első hónapja évek óta Pécsről és Villányról szól, és ilyenkor főleg gasztrotúrát tartunk (meg persze kirándulunk is). A Morzsába mindig eljövünk. Ez alkalommal is izgalmas volt minden fogás. Mivel az étlapon kisebb, kóstolóadagokból lehet választani, ezért egy étkezésnél több fogást is ki lehet próbálni. Én ezt a megoldást nagyon szeretem. Így sikerült megkóstolni: paradicsomsaláta, wagyu tatár, finocchiona, roastbeef, bab mángolddal és mogyoróval, ponty krumplisalátával és kaporral, illetve a káposztás tészta. Minden falat egy élmény volt! Másnap itt is bruncholtunk, ugyanis újra van náluk reggeli. A sajtos-sonkás melegszendvics óriási kedvenc, de most már a langyos tojássaláta is.
A beltér letisztult, már-már puritán, de barátságos, az ember hamar otthon érzi itt magát, kifejezetten jó a fények beállítása. A kenyerek közelsége, a megrakott borospolcok is növelik az otthonosságérzést. Az étlapon az egyes fogások legfőbb alapanyagai szerepelnek felsorolásszerűen...
Ha Pécsen vagy a környéken járok, a Morzsa mindig kötelező program. Sőt, többször mentem Budapestről Pécsre kifejezetten ezért az étteremért. Pékségnek látszik - és valóban az is -, de emellett gasztro bisztró, változatos, kreatív fogásokkal, komoly borlappal. A séf és a tulajdonos remek izléssel...
A Morzsa az a hely, amiért bármikor érdemes autóba ülni vagy vonatra szállni, és elutazni egy ebédre, vagy egy vacsorára, de főleg mindkettőre. Az étterem a pécsi sétálóutcában, a Széchenyi térről nyíló Király utcában található, a Dzsámitól párperces sétára. A hely maga egyszerre pékség és...