Janus Pannonius Múzeum - Csontváry Múzeum Pécs bemutatkozása
A századfordulón emelt neoreneszánsz épületben 1973-ban nyílt meg a magyar festészet magányos óriásának életművét, a Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) művészetét bemutató kiállítás. A szakmáját tekintve eredetileg gyógyszerésznek indult alkotó a plen-air festészet egyik legjelentősebb képviselője.
Kihagyhatatlan 2021. október 30.a párjával járt itt
Pécsen azért elég sok hely van, amit meg kellene látogatni, nem is tudom, hány nap kéne hozzá, de azért szerencsére a látnivalók többsége viszonylag szűk helyre koncentrálódik. Múzeumban megnézni egy képet azért mégis más, mint neten vagy egy könyvben, ott állsz az igazival szemben, a teljes valóságában, és persze, hogy másképp hat rád.
Az is fura dolog, hogy fotót csinálni, lefényképezni egy festményt. Csak úgy, önmagában semmi. De a múzeum falán más, ott, ahol van. Ez nem reprodukció, csak egy pillanat pillanatának megörökítése. Egyébként nem gondoltam volna, hogy ilyen sok Csontváry képet ismerek. Ha az utcán megkérdezték volna előzőleg, hogy hányat, azt hiszem, ötöt-hatot tudtam volna hirtelen felsorolni. Így bent, meg szinte mindegyikről kiderült, hogy ismerem, két-három kivételével. . .
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.