A Pécsi Állatkert, Akvárium és Terrárium megújult környezetben vár minden kedves látogatót. Az állatkertben rengeteg különböző faj tekinthető meg, emlősök, madarak, a Terráriumban hüllők és kétéltűek. Igény esetén vezetett túrákat is tartanak, továbbá a gyermekeket minden nyáron szeretettel várják a Zoo Táborban.
Különböző bemutatók és programok is megrendezésre kerülnek nap, mint nap.
Kihagyhatatlan 2022. április 30.a párjával járt itt
Egy borongós napon érkeztünk Szegedről az állatkertbe. Nagyon érdekesnek találtuk. Szép környezet. Jól vezetnek az útbaigazító táblák. Érdemes volt eljönni.
Kihagyhatatlan 2017. augusztus 10.a párjával járt itt
Nagyon szép a felújított pécsi állatkert. Fenn a hegyen van, klassz helyen. A belépő ára nem túl magas.SZÉP kártyát elfogadnak. Kedves a személyzet. Az akváriumban gyönyörű halakat láttunk. Az állatok mind-mind nagyon jól vannak tartva. Kiegyensúlyozottak,jól tápláltak. Nagyon jól éreztük itt magunkat.
Érdekes helyen fekszik,jó magasan,egy élmény volt oda feljutni:) Teljesen jól megépített kis állatkert,jól körbejárható,és áttekinthető,az állatok szemmel láthatóan jól elvannak itt. A főbejárat teljesen modern,és szép kivitelezésű,szép kártyát is elfogadnak. A nap fénypontja az egyik járda felett az ágaon tekergő kígyó volt(ki tudja honnan került oda? vagy szökött meg)-menekült mindenki mint egy jó kandi kamera műsorban:)
Kihagyhatatlan 2016. október 5.a párjával járt itt
Új állatkert, májusban nyílt meg újra. Nagyon szép lett! :-) Tiszta, gyönyörűen takarított ketrecek, szép, jó formában lévő állatok! Gyermekléptékű, közel van egymáshoz minden, egy gyermek sem fárad ki a hosszúra nyújtott sétákban. Szerintem tökéletesen összhangban van minden, állatok a berendezett helyeikkel.
Pécsi nyaralásunk alkalmával az állatkertet is felkerestük, amely hosszú felújítási munkálatokat követően idén májusban nyitotta meg ismét kapuit. Nagyon szép helyen fekszik, a Mecsek magasabb, erdős részén, a Mecsek Natura 2000 területén 4 hektáros alapterületen. Közel 250 állatfaj 1000 egyede él a parkban jelenleg.
A bejárat és egyben látogató központ új hófehér épülete messziről kitűnik a környezetből. Itt kapott helyet az akvárium és terrárium rész is. Az állatkert előtti parkolóhely nagyon kevés, többre lenne szükség. A környező kanyargós hegyi utak mentén mindenki ott áll meg, ahol éppen talál egy talpalatnyi helyet. Az állatok lakóhelyeit szépen alakították ki, sok a zöld növény, viszont a belső zárt részek néhány állat esetében eléggé szűkösnek és ingerszegénynek tűnnek. Van egy jó kis játszótér, hintával, kis csúszdával, fából készült mászókával. A szurikáták lakóhelye alatt kis alagutat alakítottak ki a gyermekek részére. Szoktak tartani fóka bemutatókat, mi éppen lecsúsztunk róla. A családi belépőjegy 5. 000 Ft-ba került (2 felnőtt, 3 gyerek).
Az alapvető problémám, a kommunikáció. Megérkezel a címre és nincs kiírva, hogy Zoo vagy hogy állatkert, csak annyi : Mecseki Ökoturisztikai élménypark. A név fura, hiszen igazándiból egy élményparkban van: csúszda, kisvonat, hullámvasút, óriáskerék, medence és egyéb játékok, vagy valami hasonlók, itt kérem ilyenről szó sincs.
Nyilván jobban hangzik ez a hosszú név, de nem takarja a valóságot. Az épület high tech -moder, minden igényt kielégít. Az árak nem olcsók, de még megfizethető. A cápa miatt mentünk, de a kettőből, már csak egy élt és akkora volt, mint egy csuka. Nyilván nem fehér cápára számítottam, de min. akkorákra, mint a Budafokiban, de hát ez is csalódás volt. Egyébként, egy új,karbantartott és tiszta állatkertről beszélhetünk. Összeségében nem rossz, de nem lesz a kedvencünk. Egyszer érdemes megnézni.