Másrészt olyan hotelt kerestünk, ahol nyugodtan pihenhetünk, azaz csendes, mégis frekventált területen található. Jól választottunk, mindkét éjszaka nyugodt, pihentető álomban volt részünk. No, de ne kanyarodjunk ennyire előre! Délután 4-re, fáradtan érkeztünk a szálláshelyünkre, mert késett az egyik vonatunk, így gondolhatjátok, mennyire volt rózsás jókedvünk a bő 5 órás utazás után. De aztán beléptünk az Adele Hotel ajtaján, és csak ámultunk. A szépen csillogó előtér, és a vendégfogadó személyzet mosolya felülírta a morcosságunk, és kisütött a nap (holott odakinn pityergett az ég). A lift hála istennek működött, így felvitt bennünket az emeletre. A szobánk sem okozott csalódást. Igaz, hogy a belépőkártya először nem működött, de gyorsan kicserélték. A szobánk, és a fürdőszoba is makulátlanul tiszta volt, a bútorok egyszerre modernek, másrészt remekül összepasszoltak a műemlék épület stílusával. Végre egy hotel, ahol a szekrényben is vannak vállfák. :-) A naponta utántöltött szobaszéf, a minibár, a fürdőben található tisztálkodási szett is fokozta a kényelmünket. Törülközőből is jutott bőven. Az ajándék csokikról ne is beszéljünk, a fotózás után hamar elfogytak! Ottlétünk alatt végig nagyon rossz idő volt, de még így is végig tudtuk bóklászni a fontosabb gyönyörű pécsi történelmi emlékeket. Mindig jó érzés volt visszamenni a hotelbe, este például nagyon finom cappuccinot ittunk az étkezőben. Elég fázós vagyok, de szerencsére a fűtéssel sem volt, így nem kellett zokniban aludnom. A nap fénypontja egyértelműen a reggeli volt, ahol nagy választék tárult elénk a svédasztalon. Sőt, a szakácsnő külön kívánságra készített nekünk bundás kenyeret, és palacsintát is. Utolsó nap, amíg felmentünk a Székesegyház tornyába, ingyenes poggyászmegőrzésre is lehetőségünk volt. Ugyan a csomagban hirdetett 'karácsonyi welcome sütemények' nem jutottak el hozzánk, de egyrészt, hol volt már a karácsony, másrészt nem is igényeltük, a szívélyes vendéglátás enélkül is bőven feltette az i-re a pontot. Legközelebb biztosan ki fogjuk próbálni a finn és infra szaunát és a fitnesz termet is, mert most időhiány miatt nem sikerült. Ámde lementünk az alagsorba megnézni, és nagyon rendben volt. Nem vagyok munkamániás, de néha muszáj volt megnéznem az e-mailjeimet, és így kapóra jött az Adele hotel ingyenes Wi-Fi-je. Ó, és majd elfelejtettem, kaptunk 10 %-nyi kedvezményt a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ami bizony jól jött. Ugyan mi elfelejtettünk vinni a városi sétánkra a recepción található esernyőkből (persze bőrig is áztunk), de legalább tudtuk, mit hagytunk ki. :-) A két nap leforgása alatt volt részünk napsütésben, hózáporban! , és esőben is, szóval kaptunk hideget-meleget, teljes volt a kép. A személyzet pedig ugyanolyan kedvesen és mosolygósan búcsúzott tőlünk, mint amikor először találkoztunk velük. Jó tudni, hogy Adele visszavár!